Protesta a favor de la sanitat pública a Terrassa


Els Iaioflautes denuncien la derivació encoberta de la sanitat pública a la privada

Concentració a Terrassa 12 febrer 2014

Concentració a Terrassa 12 febrer 2014

El col·lectiu dóna suport a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. Consideren que la sanció de la Generalitat al centre per un d’aquests traspassos d’expedients -el de Justiano Villarán- és irrisòria: 6.000 euros.

El Passeig del Comte d’Egara ha estat el punt de trobada dels “Iaioflautes” per començar una nova entremaliadura: entrar a Mútua i aconseguir entregar al gerent un manifest de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. Finalment, això no ha estat possible i només han registrat la instància.

Els Iaioflautes han llegit un manifest en suport a la Plataforma. Les dues entitats consideren una presa de pèl la sanció imposada pel Departament de Salut a Mútua Terrassa pel cas de Justiniano Villarán. El pacient va haver de pagar 9.000 euros per una intervenció quirúrgica per la via privada quan es podia haver efectuat per la sanitat pública, tal i com reclamava l’afectat.

Francisco Villarán, germà de Justiniano Villarán ha explicat que “el que exigim és que la sanció a Mútua és irrisòria. Són dues faltes greus: una és la pèrdua de la derivació i l’altra (segons CatSalut) és el diagnòstic –en 9 documents- qualificat de manca de veracitat”.

La Plataforma considera que la Generalitat vol tancar així el cas, amb una multa administrativa de quantia mínima, deixant sense sanció al doctor Juan Luis Maestro de León (el cirurgià del cas en qüestió). El metge té, a més de la de Villarán, altres denúncies pendents, com la de Càndida Flores (una altra pacient derivada encobertament de la sanitat pública a la privada).

Cándida Flores, pacient denunciant demana “justícia per a totes les persones que la necessiten. Només demano això”.

La Plataforma creu que es coneixeran altres casos similars properament i alerta  de la gravetat dels fets. Diuen que la Generalitat no es pregunta si això és una pràctica habitual tolerada per Mútua, si és un cas aïllat o si de forma generalitzada es fan aquests traspassos d’expedients de la sanitat pública a la privada. Per això, reclamen una sanitat pública, universal i de qualitat. Demanen transparència i rebutgen que es faci negoci amb la salut de les persones.

Creuen que els pacients que paguen més passen per davant de la resta d’usuaris. No accepten que l’administració toleri aquestes trampes, abusos i corrupcions mentre la població i els treballadors i treballadores pateixen les conseqüències de les retallades dels darrers exercicis.

A les 19:30 i als Amics de les Arts ha tingut lloc la xerrada- col·loqui  sobre la corrupció a la Sanitat Catalana, amb les intervencions de Albano Dante, director de “Cafè amb llet”, Josep Cabayol, president de SICOM i Àngels M. Castells, presidenta de DEMPEUS.

Font: terrassadigital
 
També en parla Alberto Tallon a el Diari de Terrassa, i a La Torre: Protesta de Plataforma Sanitat Pública dins i fora de Mútua

Càndida Flores ha interposat una denúncia a un metge cirurgià de Mútua Foto: Quico Sabater

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Protesta a favor de la sanitat pública a Terrassa

  1. Pingback: Protesta a favor de la sanitat pública a Terrassa | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: La corrupción no es buena para la SALUD | Punts de Vista

  3. Pingback: Lluita contra la corrupció en la sanitat a Terrassa | Dempeus per la salut pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s