Èxit de la trobada de col·lectius en defensa de la salut


Desobeir, denunciar i confluir, per la salut pública,

així ho explica Toni Barbarà al seu bloc.

Dissabte, 9 de novembre de 2013, 10’30 del matí,  al Centre  Cívic La Sedeta de Barcelona.

Assemblea per la sanitat 9 de novembre de 2013

Prop de cent persones van   assistir o passar en algun moment, per l’Assemblea oberta convocada per la Plataforma pel Dret a la Salut (PDS), amb el propòsit de reflexionar plegats, analitzar la situació present de la sanitat a Catalunya, escoltar-nos, parlar i conèixer les nostres accions i determinacions, i sobretot abocar de forma plural i col·lectiva noves propostes per la lluita necessària, com el pa de cada dia, per tancar files en defensa del Sistema Públic de Salut, greument agredit i amenaçat per les polítiques neoliberals i austericides dels Governs central i de la Generalitat.

Més de 40 entitats ens vam manifestar, ja explicant les respectives experiències, ja proposant noves fórmules per avançar i superar l’actual estat de coses. Com tractar aquella patologia social que, si em permeteu aquí, jo insisteixo  fins la tossuderia en qualificar com a conseqüència d’una triple malaltia: “por, resignació,  autoinculpació”

més de 100 persones reunides el 9 nov 2013 per la salut

Una matinal densa, participativa, estimulant, insurgent, gents “dempeus” empoderada en els seu dret a la salut, també, un exercici de molta qualitat democràtica, de rebel·lia imprescindible,… d’esperança a la fi.

Les conclusions, més enllà d’un Manifest que també, van ser un compromís generalitzat, plural i divers d’empènyer en la direcció de les nostres reivindicacions comunes.

Un grup estrictament de treball donarà continuïtat a la riquesa de propostes i continguts allà expressats.

més de 40 entitats disposades a treballar conjuntament per la defensa de la salut

Som a una nova etapa de la lluita, desprès de l’anàlisi i el diagnòstic, fins i tot de les mobilitzacions “clàssiques”. Ens ubiquem en la desobediència civil, pacífica, democràtica i saludable.

Ens manifestem per la Confluència, i la suma de les accions i organitzacions sense qüestionar cada personalitat i metodologia pròpia, però cercant la necessària Confluència i coordinació sostinguda. Desenvoluparem un ventall de propostes que dinamitzaran les nostres lluites.

Denunciarem en tots els àmbits posibles, i des de la més absoluta legitimitat, les agressions, privatitzacions, retallades, corrupcions i malifetes contra la salut i la sanitat, que són avui impunes i in crescendo, per part dels responsables dels governs central i autonòmic.

Confluint el 9 nov 2013

Treballarem alguna/es acció/ns unitàries que permetin visualitzar tota la força i recolzament social a la defensa de la Sanitat pública i al sistema nacional i Públic de Salut.

I afirmem que no ens han vençut, i que la lluita serà tant llarga com sigui necessari…fins a una única possible resolució que no és altra que guanyar-la. Recuperar, reconquerir, els nostres Drets, i en aquest cas concret, la nostra salut pública.

…I així serà !!

Salut !!

Podeu escoltar el que es va dir a l’assemblea aquí

Al blog de la Plataforma Pel Dret a la Salut trobareu lescomunicacions enviades pels participants.

Aquí us fem a mans el plantejament que Dempeus vam aportar com a text prèvi a la trobada

Aportació Dempeus per la Salut Pública a la trobada de PDS de 9 / XI / 2013

a) Breu marc de referència:

–          Dempeus és una plataforma de ciutadania empoderada en defensa del Sistema Públic de Salut que es va constituir el Febrer de 2009.

Vam arrancar de l’experiència de treball per una ILP sobre Fibromiàlgia /SFC/HSQ que es va veure al Parlament el maig de 2008. Va ser una mostra de la seva riquesa insurgent i civil.  Sempre ens hem manifestat compromesos amb la radicalitat democràtica, l’alineament amb els sectors i persones més fràgils i agredides de la societat, i amb una concepció ampla de la salut, bio-psico-social, que incorpora de forma rellevant els determinants de caràcter social.

–          Des de llavors hem vingut participant de forma sostinguda i amb perfil propi en tot el debat i mobilització al voltant del model de Salut i Sanitat i en defensa tancada contra els atacs, privatitzacions i agressions cada cop més violentes per part dels governs neoliberals, austericides i retalladors de la Generalitat de Catalunya, de l’Estat espanyol i de la Unió Europea.  Dempeus no és una organització partidària però si definida ideològicament amb els serveis públics universals, d’ equitat i qualitat, i sostinguts pel finançament pressupostari dels governs competents.

–          D’una banda hem sostingut elements de debat, posició i acció amb voluntat de pedagogia i amb participació a actes, trobades, reunions de confluència, assistència a mitjans audiovisuals (menys allà on ens han “exclòs”) i sobretot amb la publicació diària a la nostra web   https://dempeusperlasalut.wordpress.com , amb  més d’un milió d’entrades.                  També hem editat diversos llibres divulgatius, o impulsat i coorganitzat jornades com “Per una nova cultura de la salut”, “Pel dret a morir dignament”, “Contra el RE/CO/pagament” , i d’altres.

–          A més i a part d’aquesta vesant més teòrica hem impulsat; col·laborat, i/o ajudat cap a accions concretes de mobilització i desobediència civil: des de la IPP (Iniciativa Penal Popular), denúncies jurídiques i penals, socials i institucionals, passant per compromisos dins diverses plataformes socials com ara “Prou retallades” i per la crida i la pràctica a la insubmissió de l’ €uroxrecepta, o als diversos RE/co/pagaments, …

 b) Propostes d’immediatesa davant una situació crítica:

 Reactivar la IPP en totes les seves formes i nivells de denúncia, i en especial difonent i exercint el formulari del Dret de Petició tal i com s’ha treballat en alguns territoris o centres

https://dempeusperlasalut.wordpress.com/2012/02/11/el-derecho-de-peticion-un-derecho-fundamental-que-hemos-de-ejercer/

https://docs.google.com/document/d/1sCAztUCnBj8zy40zEkDtFbL9NSzSshs7LPSOXTnHDao/edit

Dotar-nos d’un “Mur – Panell” informatiu, (2.0, virtual) on es puguin penjar i llegir activitats, agendes i notícies, de forma actualitzada i oberta

Creació de l’ instrument on line més adient i eficient pel treball col·lectiu: ja sigui una web, grup,  titanpad…

Llistat (a confeccionar) de suports públics al Sistema Públic de Salut, mitjançant un Manifest contra les retallades, encapçalat per persones o institucions, notòries, intel·lectuals, artistes i/o famosos. i recolzat per tota la ciutadania que vulgui adherir-s’hi.

– Proposta de treball amb un/s Gabinet/s jurídics professionals i d’ activistes advocats/des que sigui referent (i estiguin d’accord) en el seguiment de casos concrets. Temes diversos relacionats amb la situació creada i casos concrets de damnificats i altres casos judicials.

– Confecció d’una Samarreta ad hoc pròpia.  Altre iconografia d’extensió (pins, adhesius, etc): Marea Blanca ?

Accions/ intervencions de suport mutu. Mètode de suma, complement i no confrontació

Confluència d’experiències en curs i dedicacions especialitzades. Oferiment de trobades

Ningú atura res !!! Mentre es va construint un mètode inclusiu i confluent no aturem les nostres accions en curs, ni ajornem mobilitzacions…ens trobem en la dinàmica activa.

Fórmula/ es de “desobediència democràtica i/o insubmissió: Debat i proposta de com “visualitzar” la desobediència política i social respecte d’aquelles Institucions que prevariquen sostenint i aplicant normes injustes i antidemocràtiques.

–          ……………………………/ …  Seguim aplegant idees.

Barcelona, a 9 de novembre de 2013

DEMPEUS per la Salut Pública

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Èxit de la trobada de col·lectius en defensa de la salut

  1. Pingback: INFORMACIÓN DE INTERÉS – 13 NOVIEMBRE 2013: Mañana jueves 14, de nuevo, convocamos en Fiscalía, a las 18h en Pau Claris, // De nuevo la dirección de CCOO se pone al servicio del capitalismo // Piden cuatro años de cárcel a cinco docentes de G

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s