Una comissió sobre la sanitat que res no ha volgut investigar


Isabel Vallet, diputada de la CUP-Alternativa d’Esquerres, comenta el “treball” de la comissió d’investigació sobre la sanitat, tot rebutjant-lo. Ens calen més parlamentàries d’aquest tipus, que enfronta de cara totes les contradiccions i irregularitats que ens volen fem empassar.
.

Isabel Vallet

Avui es presentaven les conclusions de la comissió d’investigació de l’àmbit sanitari. Després de mig any, més de 30 compareixences i examinat un bon gruix d’informació, la conclusió és per una banda que ha estat una comissió d’investigació que res no ha volgut investigar gràcies al pacte de silenci entre el PSC i CiU. I per altra banda que ha estat una comissió que no ha depurat cap responsabilitat política i ha acabat blindant l’actual sistema sanitari.

Les crítiques que hem hagut d’empassar versen sobre que entenen pueril explicar que si la gestió és deficitària i plena de corrupteles no és perquè les persones que gestionin el sistema siguin unes àvares i que mogudes per la seva cobdícia vulguin afavorir els seus interessos privats, que també, sinó que és perquè el model existent és un model facilitador i promocionador d’aquestes corrupteles, d’aquesta connivència dels interessos públics i privats i del drenatge permanent dels recursos públics a empreses privades mentre es retallen llits, quiròfans, serveis, condicions laborals i persones en la sanitat pública.

Estem ja cansades d’escoltar que el model sanitari actual és un “model neutre”; un model que que es basa en un mercat relacional, que es regeix per criteris mercantils de governança, que valora l’eficiència en la prestació dels serveis com el paràmetre amb més importància, que en la pràctica ha afavorit la reducció d’allò públic i l’augment dels guanys per al negoci privat no és per res un model neutre, és un model de mercat.

El discurs de les esquerres oficials i oficioses és que revertim les retallades i ens quedem amb el que teníem llavors. Llavors senyores i senyors ja s’hi malbarataven els diners de totes, vegis els 4 casos estudiats, mirin la cronologia dels fets, llavors ja es feia negoci amb la sanitat i llavors ja estava en ple auge un model que vol reduir lo públic a una repartidora de diners a empreses sanitària privades. Llavors tampoc s’ho inventava el tripartit, el Regne Unit feia anys que ho implantava.

És pueril fer una aposta clara per un sistema sanitari públic de gestió i propietat pública perquè entenem que és la única garantia de que la prestació sanitària serà universal, que no hi haurà una sanitat per als rics i el que sobri per als pobres, no és pueril no, és arriscat, és una aposta per un model clar, diguin que els hi fa por, que els hi fa por tocar privilegis, diguin que no poden moure una coma en sanitat per l’endogàmia de les elits del sistema, diguin que vostès són de capitalisme de rostre humà, però deixi’ns de donar-nos lliçons perquè amb la sanitat no es fa política.

Aquí us deixem les conclusions però abans volem donar les gràcies a les treballadores i treballadors i usuàries de la sanitat pública que ens han ajudat amb els treballs de tota la comissió, que treballen per garantir un accés universal malgrat aquest sistema i que de bens segur mantindran oberta amb caràcter permanent una feina d’investigació i de fiscalització del control de la despesa pública als centres sanitaris, tasca aquest parlament i que CIU i PSC no han volgut fer.

Isabel Vallet, diputada de la CUP-Alternativa d’Esquerres

Font: Parlament.CUP
Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Una comissió sobre la sanitat que res no ha volgut investigar

  1. Pingback: Una comissió sobre la sanitat que res no ha volgut investigar | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: La “farsa” de la comisió d’investigació sanitària | Dempeus per la salut pública

  3. Pingback: La “farsa” de la comisió d’investigació sanitària | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s