Protesta davant de l’Hospital Clínic contra la privatització de la sanitat


Metges i personal de l’emblemàtic centre surten al carrer per l’impacte de les retallades en l’activitat diària.

Manifestació davant l’Hospital Clínic de Barcelona.

L’amenaça de la privatització inquieta els hospitals públics. Uns quants centenars de persones s’han manifestat aquest dijous davant de la porta principal de l’Hospital Clínic de Barcelona contra la privatització i per una sanitat pública de qualitat. «El Clínic és del poble» i «La sanitat pública no es ven» han estat alguns dels lemes corejats pels presents. Les retallades pressupostàries del Govern de Mariano Rajoy i de l’Executiu d’Artur Mas han impactat de ple en el sector sanitari espanyol, catalogat els últims anys com un dels millors del món. No obstant, al tancament de llits hospitalaris han seguit les retallades en la dotació pressupostària dels tractaments.

Un moment de la protesta d’avui davant de l’Hospital Clínic. ELISENDA PONS

En alguns hospitals espanyols s’estan produint limitacions en la disponibilitat i l’accés a alguns fàrmacs contra el càncer per a indicacions en què ja està aprovat que s’utilitzin, segons els resultats d’una enquesta feta per la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) entre els seus socis i donada a conèixer aquest dijous.

«En càncer no podem admetre que cap tractament oncològic aprovat pel Sistema Nacional de Salut (SNS) tingui limitacions de prescripció», ha assenyalat el president d’aquesta societat científica, Juan Jesús Cruz, que alerta de les desigualtats d’accés a aquests fàrmacs que poden ocasionar aquestes limitacions. L’enquesta va ser remesa als més de 200 serveis d’Oncologia Mèdica que hi ha a Espanya, obtenint finalment una mostra de 80 centres repartits per tot el territori nacional. S’hi analitzava específicament l’existència de dificultats per a la prescripció de fàrmacs oncològics d’alt impacte econòmic que tinguessin indicació aprovada i amb tots els tràmits reguladors necessaris completats per al seu ús en l’SNS.

L’anàlisi ha revelat que en 22 hospitals dels 80 d’enquestats hi ha almenys un fàrmac que, en algunes de les indicacions, no pot estar disponible tot i estar aprovat per a aquest ús a Espanya, i en 40 centres del total hi ha limitacions per a alguna de les indicacions.

La SEOM no ha volgut oferir més detalls de l’enquesta per qüestions de protecció de dades, però en l’anàlisi per comunitats i en funció del nombre d’enquestes rebudes, s’observa que el nombre més alt de problemes s’agrupen a Catalunya i Andalusia.

Font: El Periódico

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Protesta davant de l’Hospital Clínic contra la privatització de la sanitat

  1. Pingback: Protesta davant de l’Hospital Clínic contra la privatització de la sanitat | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: Salvem el Clínic « Temps de Revolució

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s