Salvem l’Hospital Clínic


El pròxim DIJOUS 10 D’OCTUBRE la ciutadania de Barcelona compromesa amb la sanitat pública, universal i de qualitat està cridada a una gran concentració davant de l’Hospital Clínic a les 18 hores, al carrer Villarroel, 170 per rebutjar la seva privatització.

Des de la Favb convidem totes les associacions de veïns i veïnes a fer difusió de l’acte i a participar en la recollida de signatures.

No volem que facin negoci amb la nostra salut!

Convocatòria de la Favb

Pel que fa a les privatitzacions, Elena G. Sevillano comenta avui a El País un informe de la Comisión Nacional de la Competencia (CNC) que analitza els processos de privatització -la anomenada eufemísticament externalització- de la Gestió Sanitària duts a terme fins ara a les comunitats autònomes. Malgrat que la intenció de l’informe de la CNC no era valorar la necessitat o conveniència d’un sistema de gestió directa o gestió indirecta, el cert és que la radiografia que fa d’aquests processos mostra importants deficiències, entorn tres aspectes:

» La manca o insuficiència d’un Control de qualitati les penalitzacions a aplicar.

» La manca de transparència en la Facturació intercentres i la manca d’estadístiques fiables pot generar incentius perversos: anar a la cerca dels pacients més rendibles i mdeixar en un segon terme a la resta.

» La manca de Concurrencia. L’informe assegura que els processos d’externalització han tingut una “Participació alarmantment reduïda d’empreses”. El que suposa un major preu per part de l’únic licitador.

I tot això ho diu un organisme que només vetlla per la correcta aplicació de les lleis de concurrència i que no es posiciona respecte les privatitzacions en sí.

Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Privatización, sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Salvem l’Hospital Clínic

  1. Pingback: Salvem l’Hospital Clínic | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Elena López Carballés dijo:

    yo firme el jueves pasado en un acto en Nou Barris pero ire de todas formas de alguna manera tenemos que pararle los pies a esta sin razón.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s