La CUP denuncia la privatització encoberta del Clínic des de 2009 i una nova “porta giratòria” entre CAPIO i l’Hospital Clínic


Es tracta d’un hospital de referència de la sanitat pública, i no només per a Catalunya. L’avarícia de Boi Ruiz i els seus amics de CAPIO, a més de privatitzar-lo, pot enfonsar en la mediocritat: és la conseqüència obligada de les decisions estúpides, destrossar tot el que toquen, tot el que ens treuen i defrauden. I el pitjor és que amb els seus saquejos, moltes vides, molta salut i molts llocs de treball quedarien en la precarietat més absoluta. Totes les denúncies per frenar la trencadissa poden ajudar, però aquesta denúncia de la diputada Isabel Vallet, en nom de la CUP, sembla especialment encertada. Àngels Martínez transcriu a Punts de Vista  la notícia de El diario.es en castella.
.
També ho explicava la publicació confidencial del Clínic esclatclínic fa uns dies: Hospital Clínic, com es cuina la privatització i l’aliança “estratègica” amb CAPIO-IDC Salud
.
A continuació tal com ho explica la CUP a la seva web. on també podeu accedir al Conveni de Col·laboració entre el Clínic i Capio.
.
I recordeu la convocatòria de la FAVB per SALVAR el CLÍNIC el 10 d’octubre.
.

La CUP-Alternativa d’Esquerres denuncia una nova “porta giratòria” entre CAPIO i l’Hospital Clínic

L’Hospital Clínic de Barcelona ja va signar “l’aliança estratègica” amb l’empresa de gestió d’hospitals CAPIO amb càrrecs públics que després van passar a ocupar la Direcció General d’Innovació de l’entitat privada.

El passat dijous 12 de setembre el Director General de l’Hospital Clínic presentava el pla d’activitat i pressupost per aquest any 2013 (1) a on plantejava l’ordre del Departament de Salut del tancament de 74 llits, reducció del seu pressupost en 17,5 milions d’euros i el trasllat de part de l’activitat de baixa complexitat a l’entitat privada Hospital del Sagrat Cor. Amb aquest mandat, el govern fa explícit que el pla de Salut no és possible sense “l’aliança estratègica” entre l’Hospital Clínic i l’Hospital del Sagrat Cor, hospital privat de la empresa IDCSalut (antiga Capio) (2). Aquesta empresa ja controla una bona part dels Hospitals Privats (amb activitat pública) o públics de gestió privada de bona part de l’estat espanyol. A Catalunya es dóna la situació que durant els anys de retallades, aquesta empresa ha augmentat els seus contractes amb la Generalitat arribant a duplicar la seva facturació: de 63 milions d’euros el 2010 a 127 milions el 2012. (3)

La CUP-AE, després de rebre la documentació aportada el 15 de maig de 2013 a la “Comissió d’investigació sobre la gestió en l’àmbit sanitari i les relacions entre el sector públic sanitari i les empreses” corresponent a la contractació i convenis de l’Hospital Clínic a partir de l’any 2008, vol fer públic que aquesta col·laboració amb el grup CAPIO ja havia estat signada el 2009 mitjançant un conveni marc i diferents desplegaments del mateix fins l’octubre de 2011. Qui els va signar va ser l’actual director de l’Hospital Clínic, Josep Maria Piqué, com a sotsdirector en aquelles dates.

El més greu en aquesta connivència públic-privada és que el director general i conseller delegat del Clínic, RAIMON BELENES (2008/2011) (4), ho va ser durant el període que es signa aquest conveni marc i els diferents desplegaments i, després de ser cessat en el seu càrrec a l’HC, es converteix en Director General d’Innovació de Capio el mateix octubre de 2011. (5)

Aquest fet demostra una vegada més que un dels problemes bàsics que al nostre parer està contribuint al desmantellament del sistema sanitari és la cohabitació públic i privada que dona peu a situacions de portes giratòries com a via directa per a la corrupció, potenciació i afavoriment de les iniciatives privades i a privatitzacions encobertes.

Per a la CUP-AE la sanitat, i els serveis públics són un dels eixos bàsics de treball, i tenim un model que entenem com el model just: Nosaltres defensem una sanitat pública, gratuïta, universal, sense exclusió, sense racisme ni sexisme i entenem que la millor manera per proveir-la és la gestió pública 100% pública.

————-

1. “Tanquen llits, retallen al personal i una part de l’activitat es transfereix a entitats privades” en http://tancadaclinic.wordpress.com/2013/09/16/tanquen-llits-retallen-al-personal-i-certa-activitat-es-transfereix-a-entitats-privades/, 16 de setembre de 2013.

2. “La empresa de gestión de hospitales Capio cambia su nombre por IDC Salud” en http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/04/11/madrid/1365678686_358999.html, El País, 11 d’abril de 2013.

3. “Capio Sanidad sigue su escalada en Cataluña y suma otro contrato de 7 millones a 10 años con la Generalitat” en http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/2013/06/10/capio-facturacion-favorecida-generalitat-recortes/, 10 de juny de 2013.

4. “Hospital Clínic: uns gestors sense ètica?” en http://esclatclinic.wordpress.com/2013/02/18/hospital-clinic-uns-gestors-sense-etica/, 18 de febrer de 2013.

5. “Raimon Belenes se incorpora como director general de Innovación de Capio” en http://www.europapress.es/catalunya/noticia-raimon-belenes-incorpora-director-general-innovacion-capio-20111012115111.html, Europa Press, 12 d’octubre de 2011.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a La CUP denuncia la privatització encoberta del Clínic des de 2009 i una nova “porta giratòria” entre CAPIO i l’Hospital Clínic

  1. Pingback: Sociovergència sanitària en temps de retallades | ivallets

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s