Reactivar la Iniciativa Penal Popular per la defensa de la salut i la sanitat públiques


Fa uns mesos vàrem iniciar unes trobades amb tots els grups que lluiten per la defensa de la salut i la sanitat pública,  per endegar una Iniciativa Penal Popular  amb tot un ventall de propostes a peu de ciutadania empoderada per tal de fer front a la brutalitat de les retallades que ja colpejaven, austericides, el Sistema Públic de Salut, fins la pretensió final dels «mercats» i dels seus còmplices necessaris dels governs neoliberals: privatitzar, externalitzar, repagar, espoliar, liquidar…    I contra això tota la nostra determinació i la nostra lluita.

En vam redactar 10 punts que malauradament segueixen plenament vigents, quan no profètics.


1.- Es volen fer rics a costa de la nostra salut! Posen el negoci pel damunt de la salut i la sanitat pública.

2.- Amb tantes regressions socials en faran perdre la salut. Allò que anomenen retallades són agressions als drets de la ciutadania en tots els àmbits de la vida.

3.- Hi ha responsables polítics i empresarials, amb noms i cognoms, que han de donar la cara davant la ciutadania i davant els Tribunals.

4.- És necessari i és legítim que la immensa majoria en defensem. Les persones més fràgils i afeblides son qui reben les pitjors conseqüències.

5.- No són retallades. Son violacions dels drets humans i socials, i crims contra la humanitat. Són conscients que amb les seves decisions estan creant patiment i malaltia.

6.- Ataquen la sanitat, ataquen les condicions de vida, ataquen les persones, ataquen la societat i el país. I ho fan amb coneixement i impunitat.

7.- Fora corruptes i malfactors de la nostra sanitat pública. Cal desmantellar els seus negocis bruts i les seves trames.

8.- Amb la nostra salut no s’hi juga. Ni un pas enrere ! Sanitat pública, universal equitativa, integral i de qualitat, sense cap nou co/Re/pagament ni tiquet moderador… !! És una conquesta social històrica a la que mai renunciarem.

9.- El Govern agredeix els nostres drets, incompleix les lleis i vulnera la dignitat humana. Tenim molts arguments per denunciar les conseqüències funestes de la seva política.

10.- Volem que la justícia es pronunciï també davant la gravetat d’ aquests fets.

11 de març de 2012 presentació de la IPP

Els podeu llegir ampliats i comentats en castellà a Punts de Vista: Iniciativa Penal Popular para la defensa de la salud y la sanidad públicas , i en català al nostre bloc, on trobareu els videos de la jornada de presentació de la IPP.

Durant aquest temps alguns ciutadans han exercit el Dret a Petició i han presentat els formularis de queixes que varem preparar amb ajuda dels experts. Els resultats son positius i així es mostra en aquest video del Sicom:

Listas de Espera: ¿Cómo conseguir que te atiendan? El Derecho de Petición.

Míriam nos demuestra que es necesario protestar, reclamar con insistencia, no dejarse apabullar y utilizar todos los caminos legales

Ejercer el Derecho de Petición. Enviar Burofax.
El Derecho de Petición está amparado por una Ley Orgánica y tiene derecho a ejercerlo cualquier ciudadano. Y la Administración está obligada a responder y a satisfacer la petición o argumentar la negativa.

Datos y Formularios.
El Derecho de Petición es una Ley Orgánica: http://noticias.juridicas.com/base_da… Dempeus per la Salut Pública: Derecho de petición: http://bit.ly/157TB6j
Formularios para ejercer el Derecho de Petición: http://www.indetectable.org/pages/mod…
Procediment per exercir el Dret de Petició Generalitat de Catalunya: http://bit.ly/155BS4E

És un exemple, cal extendre’l, no ens resignem, exigim els nostres drets!

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Reactivar la Iniciativa Penal Popular per la defensa de la salut i la sanitat públiques

  1. Mercè Campos dijo:

    Vull constatar que el que està passant amb la Sanitat és una pèrdua dels nostres drets,que amb tant d’esforç vàrem conseguir.Crec que seria bo que creés som una plataforma o una comissió,per poder parar aquesta barbària ,que ens està portant a la indefensa de la nostra salut.

  2. Pingback: El Borbón a la Quirón: nosotras SANIDAD PUBLICA! | Punts de Vista

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s