La CGT Sanitat acusa els patrons de la fundació que agrupava els grans hospitals de Barcelona


Acusen de cinc delictes els patrons de la fundació que agrupava els grans hospitals de Barcelona

CGT sanitat de Barcelona ha interposat una denúncia penal contra la totalitat dels membres del patronat de la Fundació de l’Institut d’Alta Tecnologia de Barcelona. Aquest patronat estava format pels més alts dirigents dels hospitals públics de Barcelona (Hospital Clínic / Hospital del Mar / Vall d’Hebron i els de l’empresa privada CRC). La fundació va fer fallida econòmica el desembre de 2012 arrossegant deutes superiors als 3 milions d’euros.

La quiebra de la fundación sanitaria IAT costará 4,6 millones en dinero público. Fuente: Administrador Concursal. / EL PAÍS

Els delictes que es denuncien són apropiació indeguda, alçament de béns, corrupció entre particulars, falsedat documental i malversació de fons públics. A més, en el redactat es detalla que el que van fer els membres del patronat de la fundació va ser cedir tots els elements de l’activitat obtinguts amb fons públics a una empresa privada anomenada CRC, la qual «s’ha lucrat amb aquests mitjans sense pagar rendes», rebent, a més, una retribució mensual de 50.000 euros que ha portat a la fallida econòmica de la fundació.

“La denúncia va dirigida contra tots els patrons ja que, si bé van ser aquells membres que pertanyien al patronat i a l’empresa privada CRC a la vegada, els qui van cometre els delictes denunciats, també es ben cert que la resta de patrons, o sigui aquells que representaven als hospitals públics, o bé eren coneixedors dels fets i no els van denunciar, o van ser col·laboradors necessaris en els mateixos», assenyalen de forma literal. A més, afirmen que aquest model de col·laboració i gestió público-privada, no ha servit per a defensar el patrimoni econòmic de l’Hospital Clínic ni de la resta d’hospitals que hi van participar, com ara l’Hospital del Mar i l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Joan Rodés

Consideren paradigmàtica la figura de Joan Rodés, president del patronat de la fundació IAT i qui hi representa els interessos de l’Hospital Clínic. En aquest sentit es pregunten si és «una casualitat que hagi estat durant el seu mandat com a director general de l’Hospital Clínic (2003-2008) quan s’han succeït gravíssimes irregularitats en els processos de concessions dels serveis externs de neteja i bugaderia, irregularitats recollides en l’informe 13/2009 de la Sindicatura de Comptes». A més també assenyalen la coincidència del fet que Rodés hagi acompanyat a altres pesos pesants de la sanitat catalana com Ramon Bagó, Josep Prat o Josep Maria Via en els consells d’administració d’empreses com Gestió Diagnòstic Salut S.A., CSC Vitae S.A., CSC Consultoria i Gestió S.A. i Projectes Sanitaris i Socials S.A.

Cal recordar que Rodés fou escollit com a president del comitè de savis que la Ministra de Sanitat, Ana Mato, ha designat com a responsables de la política sanitària del govern de Rajoy. Després de ser presentada a la guàrdia dels jutjats de Barcelona la denúncia és ara a l’espera de ser admesa a tràmit i d’anar a repartiment per tal que en el seu cas s’obri la fase d’investigació.

Font: La Directa

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a La CGT Sanitat acusa els patrons de la fundació que agrupava els grans hospitals de Barcelona

  1. Pingback: La CGT Sanitat acusa els patrons de la fundació que agrupava els grans hospitals de Barcelona | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s