Neix una coordinadora dels hospitals de Catalunya contra les retallades


Els treballadors de 37 centres sanitaris s’organitzen contra les retallades i anuncien una manifestació conjunta el proper 23 de febrer, coïncidint amb la protesta convocada a Madrid.

Una assemblea a l’Hospital de Sant Pau, aquest dimecres / MANOLO GARCÍA

Els comitès d’empresa de 37 hospitals, reunits aquest dimecres a Barcelona, han acordat portar a terme acordar accions conjuntes per protestar contra les retallades a sanitat. Han decidit que s’afegiran a la protesta convocada el 23 de febrer pel sector sanitari madrileny. També han segellat la creació d’una coordinadora laboral dels centres sanitaris que tindrà com a primera tasca la redacció d’un manifest conjunt.

Els representants sindicals han anunciat que recolliran firmes de suport, que es lliuraran a la Generalitat el pròxim 23 de febrer després de la manifestació.

L’acampada del Taulí portava 37 dies en marxa

Els comitès d’empresa dels hospitals catalans es van unir per protestar conjuntament el passat 2 de gener i, des d’aleshores, s’han anat sumant centres sanitaris a la plataforma, passant de 24 a 37 hospitals. L’hospital Parc Taulí de Sabadell, que era l’únic que seguia amb treballadors acampats en protesta, ha decidit avui aixecar la concentració per seguir només amb les protestes conjuntes.

«Temem que en els pressupostos de 2013 les retallades a sanitat siguin com els de 2010, 2011 i 2012 junts», ha explicat Sergi del Río, president del comité d’empresa de l’Hospital de Sant Pau. Segons ell, els ajustos es concretaran en el tancament de plantes hospitalàries i quiròfans, l’augment de la jornada de treball i una reducció de sou. Durant una entrevista en el ‘324’ el diumenge passat, el conseller de Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va anunciar que el Govern aprovaria més retallades aquest any i que aquestes afectarien els treballadors de la funció pública.

Font: eldiario.es
.

La sanitat catalana es manifestarà a Barcelona el proper 23 de febrer contra les retallades

Tobada a l’Hospital de Sant Pau  de representants de diversos hospitals de Catalunya aquest dimecres.

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc a l’Hospital de Sant Pau una trobada de representants de diversos hospitals de Catalunya per organitzar noves accions de protesta un cop s’han donat per acabades algunes de les acampades. La proposta que ha rebut més suport és la de convocar una jornada de lluita contra les retallades pressupostàries de la Generalitat el proper 23 de febrer.

La sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau s’ha omplert en la que ha estat la primera reunió per formar una coordinadora dels treballadors de la sanitat catalana. Els sindicats i els comitès d’empresa han pres com a referència la protesta de Madrid, en què s’han organitzat aturades i manifestacions massives.

La trobada sorgeix de la necessitat d’elaborar un full de ruta en comú dels centres sanitaris de tot Catalunya, que fins ara s’han organitzat de forma independent i només han col·laborat en grans accions. En la reunió hi han participat més d’un centenar de persones de 37 centres sanitaris i hospitals catalans i també membres de mútues privades i centres concertats contraris a la reducció pressupostària.

La trobada, que ha durat més de dues hores, ha estat l’inici d’un procés de treball que arriba després d’acampades a diversos centres hospitalaris com ara Sant Pau o el Clínic, a Barcelona, o el Parc Taulí, de Sabadell, entre d’altres. En total, en el cas de Sant Pau, han estat 36 dies d’acampada que s’han donat per acabats per la necessitat de convocar noves accions.

La coordinadora es planteja organitzar una gran manifestació el 23-F

Un dels objectius de la coordinadora és vehicular les desenes de propostes d’acció dels diferents hospitals i centres sanitaris. Un exemple d’això ha estat la mateixa reunió d’aquest dimecres, en què ha sorgit un llarg llistat de possibles iniciatives de cara al futur. La proposta d’acció que ha aconseguit un consens més majoritari ha estat la de convocar una gran manifestació a Barcelona el proper 23 de febrer, coincidint amb la protesta de la sanitat madrilenya, perquè el rebuig a les retallades sigui de caràcter estatal. De moment, però, la decisió encara s’ha de confirmar en una altra reunió.

Els participants de la trobada també han proposat que aquesta plataforma mantingui contacte amb la Plataforma Unitària de la Sanitat Pública i treballar de forma conjunta durant els propers mesos. Alguns han suggerit la possibilitat d’aturar tots els processos de negociació de convenis o modificacions de condicions laborals de tots els centres fins que la conselleria de Salut no deixi clar si té la intenció de mantenir la política de retallades en l’àmbit sanitari i fixi una data per reunir-se amb els representants del sector sanitari. Per acabar, han destacat la necessitat de fer públics informes amb els sous dels directius dels centres de salut catalans així com “destapar” tots els possibles casos d’irregularitats que els treballadors creuen que hi pot haver hagut al territori català.

Font: btv.cat

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a Neix una coordinadora dels hospitals de Catalunya contra les retallades

  1. Vamos! estamos con ustedes! GO!

  2. Pingback: Neix una coordinadora dels hospitals de Catalunya contra les retallades | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  3. ccoostadeponent dijo:

    Reblogged this on tauler d’anuncis.

  4. Manuela dijo:

    Congratulations!!! Ja era hora!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s