5.000 firmes contra la privatització del CAP de l’Escala


Victor Saco i Angels Martinez Castells a Figueres el 30 de novembre. Foto: Zé Moreira

Fa uns dies Àngels Martínez Castells va anar a Figures en nom de Dempeus per la salut pública per una xerrada sobre la situació de la sanitat, a la qual  ens havia convidat la Plataforma pels drets socials de l’Alt Empordà. Feia poc que s’havia fet pública l’adjudicació de la gestió del CAP de l’Escala i cinc consultoris més a una empresa amb ànim de lucre, el grup EULEN. Com no podia ser menys es va parlar d’aquesta privatització que el govern en funcions de la Generalitat acabava de dur a terme. Podeu llegir el post de l’Àngels #AbrazaSanidad y denuncia las puertas giratorias que privatizan nuestra salud  i l’article que dona la notícia Privatización de la atención primaria en Figueres y l’Alt Empordà.
.
La Fundació Salut Empordà, entitat sense ànim de lucre  que gestionava des de fa anys l’àrea bàsica de salut de la zona, no s’ha creuat de mans i  ha començat a recollir firmes contra aquesta  privatització. Ja han entregat les 5.000 primeres. El comitè d’empresa de la Fundació Salut Empordà diu que encara es pot presentar un recurs contenciós.
.

Els representants de la Fundació Salut Empordà amb les 5.000 firmes a la seu de la Generalitat. Foto: aniol resclosa.

Representants de la Fundació Salut Empordà van entregar ahir més de 5.000 firmes als serveis territorials de Salut de Girona per protestar contra la privatització del CAP de l’Escala a mans de la multinacional Eulen.

Les persones que van entregar les signatures eren membres del comitè d’empresa de l’entitat sense afany de lucre que actualment es fa càrrec de la gestió del CAP i de 7 consultoris locals de l’Alt i Baix Empordà. En 15 dies han recollit el suport de prop d’una tercera part dels usuaris de l’àrea d’influència de l’ABS de l’Escala.

Ahir van transmetre la documentació al departament de Salut perquè aquest òrgan la faci arribar al president de la Generalitat. Segons van declarar després, «amb la mesura pretenem pressionar l’Executiu perquè recapaciti i retiri l’adjudicació provisional a una empresa com Eulen, que no té cap tipus d’experiència en el sector sanitari». El comitè d’empresa va recordar que encara que l’adjudicació definitiva sigui per Eulen, la Fundació encara pot presentar un recurs contenciós administratiu, amb la qual cosa, fins que no es tanqués aquest procés judicial, la gestió seguiria anant a càrrec de la Fundació Salut Empordà.

A favor del transport sanitari
La del CAP de l’Escala no és l’única campanya de recollida de signatures contra els canvis a la sanitat catalana. Des de fa uns dies una usuària de Roses ha iniciat una campanya amb l’objectiu de fer arribar al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, la petició per un «Transport Sanitari Gratuït per al Tractament de Malalties Cròniques». Durant les primeres 48 hores des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa s’han superat ja les 400 signatures, i la campanya segueix comptabilitzant adhesions a través de la plataforma d’Internet Change.org.

La usuària, Sílvia Fargas, es veu obligada a desplaçar-se fins a l’Hospital de Figueres tres cops per setmana, per rebre el tractament de diàlisi que necessita. Juntament amb amics i familiars, acaba d’iniciar aquesta campanya davant la notícia que el Govern vol fer pagar a partir d’ara pel transport sanitari a centres hospitalaris en cas de malalties cròniques, una mesura que afectaria a pacients que han de rebre tractaments com quimioteràpia, radioteràpia o hemodiàlisi, entre d’altres.

Per la seva banda, el ple municipal de Palamós va aprovar una moció de suport al manifest en rebuig a les retallades en sanitat, publicat pels treballadors de l’Hospital Palamós i del centre sociosanitari Palamós Gent Gran.
Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables del grup municipal del PSC, d’ERC Palamós-St. Joan i grup municipal d’Entesa Palamós-St. Joan; mentre que el grup municipal de Convergència i Unió es va abstenir.

I Bellcaire també va aprovar una moció de rebuig, en aquest cas per la privatització de la gestió sanitària de l’Escala, que afecta el dispensari ubicat a Bellcaire d’Empordà. Aquesta moció anteriorment s’havia consensuat amb els altres municipis de l’ àrea d’influència (l’Escala, Albons, Viladamat, Ventalló, L’Armentera, Torroella de Fluvià i Sant Pere Pescador).

Font: Diari de Girona

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a 5.000 firmes contra la privatització del CAP de l’Escala

  1. Pingback: 5.000 firmes contra la privatització del CAP de l’Escala | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s