Gent Dempeus a la Mani de l’11 de l’11 del 12


capçalera de la manifestació

GENTS DEMPEUS ALLÀ ON S’HA DE SER,  QUAN S’HI HA DE SER !!
 
Matí de diumenge. l’11 de l’11 del 12.
Cel gris i mandra al carrers. Primer festiu de campanya electoral, primer diumenge de mobilització social dins, i al costat de, la campinya  electoral. Olor de cafè i croissants…
La Plataforma pel Dret a la Salut convoca una Manifestació a Barcelona per a dir prou a la brutalitat de les retallades en sanitat i salut. Moltes esntitats socials i sectorials hi donen suport. Entre d’altres la Plataforma de xarxes socials «prouretallades».
També Dempeus per la Salut Pública….i allà hi anem unes quantes persones del col·lectiu.  Algunes no poden acompanyar-nos per dificultats de mobilitat, algunes marxen entre el miler de manifestants, algunes sostenim una pancarta i desfilem tot lluint la nopstra pertinença a Dempeus.
Amigues i amic, encaixades de mans, petons, salutacions, breus xerrades, complicitats, solidaritat  i empatia a dosis saludables i gratificants… Massa poca gent, però força gent !! tenint en compta les dificultats d’agenda.

Aquí, de dreta a esquerra, en Josep, Grego, Asun, Joaquim, Montse, i jo mateix a Via Laietana

Un parell de reflexions més, a peu de carrer:
És una necessitat imperiosa aturar aquesta gent de les tisores i la destral !
Amb una mica d’allunyament òptic i perspectiva històrica és una evidència que la seva acció dels governants, els darrers mesos/anys ha suposat una regressió civilitzatòria, una agressió violenta als drets civils, socials i democràtics.
Que més aviat del que potser es pensen caldrà que els tribunals i la justicia en determinin com les seves polítiques són, i han estat, veritables delictes contra la humanitat, contra les persones, contra la ciutadania.
Uns governs neoliberals tan mediocres, cruels i deshumanitzats com barroers i mancats d’imaginació: fins i tot capaços de copiar-se reciprocament vergonyes com «l’euro x recepta«, a Catalunya, o a Madrid, a mans dels Boi/Mas o els Gonzàlez/Rajoy…
En aquesta línia vaig poder intervenir fa uns dies a la TV la SEXTA, en un breu comentari de menys de dos minuts, parlant dels nous REpagaments per a pròtesis i material sanitari:
 Més…
Que potser també en matèria de salut i sanitat haurem de fer visibles persones que ha perdut la seva salut i la vida, tal com ha estat necessari fer en els casos dels desnonaments d’habitatges, on sembla que la reiteració de suïcidis, ara ja inamagables, ha representat, sembla, l’ inici de certs canvis legislatius, mediàtics, de concepció, i de revisió tardana en moral i polítiques al respecte. Tanmateix ben lamentable que de no haver estat per la PAH- Plataforma d’Afectats per les Hipoteques-  i la seva valenta lluita capaç de promoure la reacció popular, les coses haurien perdurat i continuat fins aquest el present grau de perversió i d’animalitat.
 Des del Dret a Decidir, decideixo:  Decideixo d’ insistir i perdurar en la lluita pels Drets socials i per la salut pública.
Decideixo fer meva aquella lletra honorable: Ara és l’hora segadors !! Esmolem ben bé les eines !! Bon cop de fal??
Sí !! On ?? … Com ?? Quan ?? . Ja mateix !!
SALUT !!
Toni Barbarà Molina a La Ratera

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Gent Dempeus a la Mani de l’11 de l’11 del 12

  1. Pingback: Gent Dempeus a la Mani de l’11 de l’11 del 12 | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s