Blog Action Day: el poder de nosaltres


Dempeus per la salut pública es suma un any més al Blog Action Day, enguany amb el lema #powerofwe.

És un lema molt adient perquè la força que ens dona la comunicació oberta a través de la xarxa és impressionant. És tanta que fa pensar que no ens durarà massa. És una eina molt poderosa i hem sabut aprofitar-la be. Dediquem aquest post a fer un petit repàs de la nostra força a través dels blocs.


El 17 de desembre de 2010, Mohamed Bouazizi es cala foc a Sidi Bouzid.

Un cas emblemàtic ha estat el moviment 15M, que ha estat possible en gran part per la difusió per la xarxa, tot i que la primera guspira es va encendre a Tunísia. L’èxit d’aquella revolta popular va fer que es propagués a altres països del nord d’Àfrica, com Egipte, Líbia, Algèria, Gaza, Líban … i va néixer l’anomenada «primavera àrab». Posteriorment aquest moviment es va estendre a Europa i Amèrica, però on més ha quallat ha estat a Espanya.

La plaça Tahrir s’ha convertit en un de los símbols de la Primavera Àrab, que va començar a Tunísia.

12/05/2012
Integrants del Moviment 15M abarroten la cèntrica Puerta del Sol de Madrid en el primer aniversari del moviment reivindicatiu


Manifestació contra les retallades

Un altre cas d’utilització profitosa de la xarxa i els blocs ha estat la resposta massiva a les retallades sanitàries, especialment a Catalunya, on hem patit les retallades més dures i des de fa més temps.

Des de la gran manifestació del 14 de maig de 2011, just un dia abans del naixement del 15M, les concentracions, manifestacions, actes, blocs, conferències, … contra les retallades sanitàries s’han anant multiplicant al nostre país.

Una mostra del blocs dedicats a la lluita contra les retallades sanitàries la trobareu aquí.


Un altra exemple d’utilització de la xarxa ha estat el magnífic treball de denúncia de les corrupteles de la sanitat dut a terme per la revista cafèAMBllet. El vídeo El major robatori de la història de Catalunya, que va destapar els escàndols de la sanitat catalana, han estat vistos més de 500.000 vegades en les seves versions en català i en castellà.


I sense voler ser exhaustius volem mencionar per acabar aquest post el moviment dels @iaioflautes, que va sorgir fa un any i des de llavors estan presents en totes les lluites d’aquest país en contra de les retallades de drets i serveis públics. Com comença el seu manifest:

Som de la generació que va lluitar i aconseguir una vida millor per als seus fills i filles. Ara estan posant el futur de les nostres filles i nétes en perill. Estem orgullosos de la resposta social i de l’empenta que estan mostrant les noves generacions en la lluita per una democràcia digna d’aquest nom i per la justícia social, contra els banquers i els polítics còmplices. Estem al seu costat, de sentiment, a les assemblees de barri i també a l’acció. Si volen desqualificar la seva valentia anomenant-los “perroflautas”, a nosaltres ens poden anomenar “iaioflautas”.


I avui en Blog Action Day hem volgut des de Dempeus per la salut pública mostrar-vos aquests exemples del nostre poder.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Blog Action Day: el poder de nosaltres

  1. Pingback: Blog Action Day, Dempeus i l’empoderament: #powerofwe” « Punts de Vista

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s