Cafèambllet: Prou censura a Catalunya


La revista cafèambllet ha emes el següent comunicat, per la censura a la xarxa del vídeo El informe secreto de la sanidad catalana (Parte II). Encara es pot trobar a la xarxa la primera part del vídeo en la versió en català i en castellà.
.

Ja n’hi ha prou! Sabíem que denunciar l’opacitat, la corrupció i la complicitat político-empresarial a l’àmbit de la sanitat catalana seria un procés complex, que generaria tensions i malestar. El que no ens podíem imaginar era l’onada de censura i atacs que estem patint. Avui, després de mesos patint constants intents d’acallar-nos, ens veiem obligats a dir que ja n’hi ha prou. Hem aguantat les querelles i les amenaces, però ja n’hi ha prou. I perquè ja n’hi ha prou, demà al matí farem públics 4 vídeos on es pot veure l’enorme grau de censura que, lamentablement, hem assolit al nostre país.

El passat 24 de maig vam fer públic un vídeo on presentàvem proves documentals sobre la existència d’un informe fet per auditors de la Sindicatura de Comptes de Catalunya on es detallaven gravíssimes irregularitats comeses als hospitals públics de Blanes i Calella. La primera reacció va ser la de Xavier Crespo, diputat de CiU i principal protagonista d’aquest document. El senyor Crespo va amenaçar amb querellar-se contra nosaltres per “difamació”. Tres dies més tard, però, el diari El País publicava el contingut complet de l’informe de la Sindicatura on es podien veure amb tot detall les maniobres que van provocat un forat de 2,4 milions d’euros als hospitals públics de Blanes i Calella. Al vídeo, que segons Youtube ha rebut una queixa per “difamació” ens limitem a exposar fets provats i suportats documentalment.

Avui, quatre mesos més tard, un lector de la nostra revista ens adverteix que el vídeo que va destapar l’Informe Crespo ha estat censurat i que no es pot veure. Efectivament, algú ha denunciat el vídeo com “difamador” i Youtube ha procedit a prohibir la seva visualització a l’estat espanyol.

Com hem dit abans, durant aquests mesos hem patit diversos intents de silenciar la nostra revista. Tot i així, vam decidir concentrar-nos en la nostra feina d’investigació periodística i no fer bandera d’aquests intents. Però la retirada del vídeo a Youtube és intolerable.

Així, perquè creiem que ja n’hi ha prou, demà al mig matí farem públics una sèrie de vídeos on es pot veure l’intolerable nivell de censura que s’ha instal·lat a una part del nostre país. Una censura que no només ens afecta a nosaltres com a revista sinó que són prova d’una perillosa deriva autoritària portada a terme per polítics, empresaris i gestors hospitalaris. Una deriva autoritària que Catalunya no es pot permetre en aquests moments històrics i engrescadors per al país.

Al cafèambllet creiem en una Catalunya lliure, justa i democràtica, on els ciutadans es puguin expressar-se amb llibertat. Per això ha arribat el moment de dir prou. Demà al matí posarem noms i cognoms als que no creuen en la llibertat d’expressió, als que volen  una Catalunya silenciosa davant la corrupció.

I us convoquem el dia 27 Concentració a les 9:30 a la Ciutat de la Justicia, Barcelona. Totes amb cafèAMBllet.
El proper 27 de Setembre, els editors de la revista cafèAMBllet s’asseuran a la banqueta dels acusats per haver investigat i descobert trames d’opacitat i corrupció de la Sanitat Catalana. Els han acusat d’injuries contra l’honor. Nosaltres volem recolzar a la revista, als seus editors, felicitar-los per la seva gran feina i encoratjar-los a no cessar en la cerca de culpables la nostra sanitat corrupta. Compten amb tot el nostre suport.
Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Cafèambllet: Prou censura a Catalunya

  1. Pingback: Cafèambllet: Prou censura a Catalunya | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s