La insubmissió s’esten per Catalunya per la SALUT pública!


Des del Departament de Salut segueixen en la seva particular creuada des-informativa, mentidera i desmobilitzadora, donant instruccions de com millor espantar per persones que volen sumar-se a la insubmissió. Intenten també desactivar les respostes socials, i molt més les denúncies del tot justes i justificades. Fan tot el possible per ensisnistrar-nos en la resignació, i ens volen fer entendre que el que cal és resignar-se: la lluita i la resistència són inútils -ens diuen- perquè ells tenen l’autoritat, la seva raó, i sobretot la força. Fent veure que és pluja el que ens cau a sobre, (i malgrat la molt evident manca de pluja de veritat) volen anar estovant les forces i les insubmissions...

Però mentre ens imposen el Tri/co/repagament i ens penalitzen per viure a Catalunya amb l’euro de la vergonya, es multipliquen les respostes ciutadanes de dignitat i empoderament. Reproduïm alguns exemples que no veureu publicats als grans mitjans i a les pantalles de les certes televisions. No és el cas de la Cadena SER, que en el programa El Balcó, de Sergi López, on desprès de parlar dels atrassos del PIRMI. la obligació d’emigrar per trobar feina de molts joves i noies, i la insistent campanya de delació de Felip Puig, varen fer aquesta entrevista al company Toni Barbarà sobre la campanya de l’euro per recepta que podeu sentir a partir del minut 13:13 fins el minut 29:

I aquí teniu algunes de les comunicacions rebudes, esperant que en reberem moltes més. Per exemple, des de Ribera del Sió Ribera del Sió ens han escrit:

Bones,
Som el col·lectiu d’Indignats de la Ribera del Sió (Agramunt, Lleida). Aquest mail és per informar-vos que ens volem adherir a la campanya per no pagar l’euro per recepta i que, si no hi ha cap inconvenient, utilitzarem el vostre material. També volem informar-vos que som una població de 5000 habitants i ens han suprimit el servei de guàrdies nocturnes a les farmàcies. Això suposa que la població s’ha de desplaçar a Tàrrega (16 Km), la ciutat més propera, sense cap tipus de transport públic.
Salutacions des de Agramunt!

I ara reproduïm un seguit d’acords que consten en Cartes Notificació que hem rebut procedents de mocions i acords en plenaris votats al juliol per majories absolutes als Ajuntaments de NAVÀS i de SALLENT :
.

ACORDS
1.- Donar suport i adherir formalment aquest Ajuntament a la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut que està promovent la plataforma Dempeus per la Salut Pública
2.- Donar suport a la Plataforma d’Afectades per les Retallades Sanitàries
3.- Facilitar tots els recursos necessaris als federataris de la IPP per al desenvolupament de la campanya i facilitar tota la informació pública disponible a la PARS
4.- Fer arribar aquest acord a la Paltaforma Dempeus per la Salut Pública, a la PARS, a la direcció i comitè d’empresa dels centres de salut pública del municipi, els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
…………………..

D’una manera semblant s’han produït mocions a diversos Ajuntaments, com Lloret, Badalona i Blanes, amb resultat negatiu en funció de la correlació de forces (majoria dels retalladors  CiU i PP)   dels seus Plens. Però cal insistir, i edsperem que ens feu arribar moltes més notes d’insubmissió i dignitat . Finalment, us reproduïm la nota d’adhesió d’un col·lectiu de personal sanitari de Vilafranca, que demana publicació.

Bones,
Ens hem adherit a la vostra campanya i perquè aixi consti hem fet arribar aquest petit comunicat a premsa. Salut!!

Actualment, les retallades ens obliguen a fer un gran esforç econòmic i mental,suportant l’angoixa cada mes de noves mesures i realitzar la mateixa feina amb menys temps i menys recursos. Les mesures imposades pel govern com el re-copagament, les retirades sobtades i en bloc del finançament públic de 426 medicaments i l’euro per recepta són mesures injustes, perjudicials per a la salut, i no estalvien recursos al sistema públic que els treballadors i treballadores de la salut necessitem.

La taxa d’un euro per medicament penalitza especialment a les persones amb malalties cròniques i a les que disposen de pocs recursos per tan augmentenles desigualtats socials existents. L’euro per recepta és una taxa il·legal (vulnera la llei tributària i la de Taxes), injusta (ens torna a fer pagar el que ja hem pagat), insolidària (fer pagar més als més vulnerables, als més malalts i a la gent gran), i finalment antidemocràtica, doncs no apareixia en cap dels programes electorals.

Per tots aquests motius i com a treballadors ens adherim als vilafranquins insubmisos a pagar l’euro per recepta i ens afegim a fer una crida a la població per tal de fer pressió i participar amb la desobediència a les imposicions classistes dels governs.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a La insubmissió s’esten per Catalunya per la SALUT pública!

 1. Pingback: La insubmissió s’esten per Catalunya per la SALUT pública! | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

 2. Jaume Sans dijo:

  Avui he anat a la farmàcia a agafar els medicaments de la recepta electrònica, soc malalt crònic. Portava la carta de comunicació, però no ha calgut donar-li al farmaceútic. Per a no pagar l’euro per medicament (que no per recepta, es a dir: recepta electrònica amb 10 medicaments = 10 €) cal portar una fotocòpia del DI per a cada medicament (sí: una fotocòpia per medicament) i el farmaceutic ha d’emplenar un formulari per ada medicament, adjuntant aquesta fotocòpia, per a enviar-ho al Catsalut.

 3. manuel dijo:

  En esta tómbola de retellades, algunos tienen la suerte de cara y se libran de pagar el euro por receta al tiempo que manitienen prestaciones privilegiadas. Por ejemplo, los militares y guardias civiles afiliados al ISFAS, cuyas familias, recibirán a partir de ahora 42 € u 84 e por gafa, 500 € para la ortodoncia del niño, 120 e por implante …..

  Haz clic para acceder a BOE-A-2012-10919.pdf

 4. Sara Bertran i Claramunt dijo:

  Vam fer la insubmissió al repagament tant el meu marit com jo mateixa. El farmacèutic fou molt amable i ens va emplenar els papers de la Generalitat. En total van ser 5 receptes però solament vam haver de presentar una fotocòpia del nostre DNI. Al mateix temps vam aprofitar l’avinentesa per incloure el text següent:
  «Aquesta taxa vulnera la LLei General Tributària, la Llei de Taxes i preus de la Generalitat i la LOFCA, ja que les taxes graven la prestació d’un servei, i en aquest cas no hi ha cap servei nou.
  Mirin dins les seves pròpies files les persones que han espoliat la Sanitat Pública. Facin que paguen les rentes més altes l’Imposat de Successions, persegueixin el frau fiscal… i un llarg etcétera.
  No participem en la seva política de destrucció de la Sanitat Pública.
  Per cert, ja que en les receptes ens fan saber el que val la medicació, estaria bé que vostès ens fessin saber totes les despeses, que a banda dels seus sous previligiats, els hem de pagar mensualment.

  Ben atentament,»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s