Materials per seguir l’insubmissió a l’euro per recepta. Diguem NO! #novullrepagar


Els companys de CCOO ens fan a mans aquest petit recull de l’acció contra el pagament de la taxa sanitària del passat 1 d’agost i del material disponible per facilitar la nostra insubmissió a la vergonyant taxa a la malaltia.
.
Al bloc del Toni Barbarà trobareu també les seves reflexions i el text de la carta que es va presentar al conseller Ruiz l’1 d’agost: Agost insubmís, digne i saludable.
.
Veieu també aquest video de la manifestació en contra d’una sanitat, classista, racista i masclista del 28J.
.

La Plataforma Prou retallades!, de la qual forma part CCOO de Catalunya, va convocar una concentració el passat dia 1 d’agost davant la seu del Departament de Salut de la Generalitat per dir NO al re-copagament sanitari, les retallades indiscriminades sobre els medicaments i a la taxa de l’euro per recepta, mesures injustes, perjudicials per a la salut i que no estalvien recursos al sistema públic.

La Plataforma Prou retallades! i totes les organitzacions socials que en formem part manifestem la nostra indignació per l’aplicació tant de l’euro per recepta com del Reial Decret impulsat pel Govern central que modifica el model sanitari públic i introdueix noves retallades, exclusions i pagaments injustos.

Tanmateix, la Plataforma convida els ciutadans i les ciutadanes a fer-se insubmisos i no pagar l’euro per recepta, perquè és una taxa il·legal i injusta.

Per conèixer el funcionament de la insubmissió al pagament de l’euro per recepta podeu consultar la guia fàcil per no pagar l’euro per recepta (en català i castellà) elaborada per Dempeus per la Salut Pública.

També posem a disposició dos guies informatives elaborades per CCOO de Catalunya on hi podeu trobar tot el que cal saber sobre el Re-copagament farmacèutic,  és a dir, la taxa de l’euro per recepta, els increments dels percentatges a pagar del preu dels medicaments i el desfinançament d’alguns fàrmacs i productes.

Així mateix, posem a disposició de les persones afiliades a CCOO el correu eurorecepta@ccoo.cat per si necessiten aclarir dubtes o  tenen dificultats en l’exercici de la insubmissió en el pagament de l’euro per recepta.

Feu clic per veure:
-la Guia fàcil per no pagar l’euro x recepta (elaborada per Dempeus per la Salut Pública), en català
-la Guía fácil para no pagar el euro x receta (elaborada per Dempeus per la Salut Pública), en castellà
-la guia informativa sobre l’euro per recepta (elaborada per CCOO de Catalunya) /pendent enllaç
-la guia informativa sobre l’increment dels percentatges sobre els preus dels medicaments (elaborada per CCOO de Catalunya) /pendent enllaç
-el manifest de la concentració de l’1 d’agost de 2012
-la carta adreçada al conseller de Salut, Sr. Boi Ruiz

I em permeto una petita aportació de la meva experiència personal (Elena Àlvarez) : ahir vaig fer l’objecció a l’euro per recepta, a tres receptes en concret. Haig d’agraïr la col·laboració i facilitats del personal de la farmàcia de Palafrugell on he pogut dur a terme la meva insubmissió. Com estic de vacances no tenia una fotocòpia del DNI, i me l’han facilitat a la farmàcia, cal dir que ells tenien ganes de provar el procediment i l’estona (llarga) d’omplir formularis per triplicat se’ns ha fet forca amena a tots. Segons el farmacèutic que m’ha atés, només hi ha hagut fins ara 500 insubmissions de 250 persones per un total de 10 millions d’euros recaptats, realment molt poc, però és que ho posen díficil, molt pesat, molt malament explicat. Com deia la companya farmacèutica: Cal que siguem més, molts més, com en els peatges!

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Copago, Medicamentos, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

4 respuestas a Materials per seguir l’insubmissió a l’euro per recepta. Diguem NO! #novullrepagar

  1. Enhorabona, Elena… tan de bo tot el personal de farmàcia fos tan amable com el que t’has trobat a Palafrugell. Sobre les dades que et varen donar, procedeixen del conseller Ruiz, i de la manera que tan «subjectiva» que té de viure la realitat, estic segura que no són les correctes. I no sols per ganes de treure importància al moviment…. Per exemple, sé que algun farmaceutic te problemes per poder deixar constància dels «insubmissos». Bones vacances!

  2. Pingback: Materials per seguir l’insubmissió a l’euro per recepta. Diguem NO! #novullrepagar | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  3. Pingback: ¿La societat catalana s’atreviria no pagar l’euro per recepta? | Periodisme social

  4. Pingback: Teníem raó, l’euro x recepta era il•legal !! | La ratera

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s