1 d’agost dia de la insubmissió.


Aquí teniu el Manifest que des de la plataforma «prouretalldes» hem preparat per les accions de l’1 d’agost, i en aquest cas, concretament per l’acció central davant el Departament de Salut a les 11’30 del matí, on ens aplegarem la gent que poguem i presentarem i entrarem la nostra protesta i insubmissió als repagaments farmacèutics que ens volen aplicar.

 

NO A L’EURO PER RECEPTA!

NO AL RE-COPAGAMENT!

Avui, 1 d’agost de 2012, conflueixen al nostre país l’entrada en vigor del re-copagament i l’euro per recepta. Davant d’aquest atemptat sense precedents a la salut pública, les entitats agrupades a la Plataforma “Prou Retallades” constatem:

El RE-copagament, les retirades sobtades i en bloc del finançament públic de 426 medicaments i l’euro per recepta són mesures injustes, perjudicials per a la salut, i no estalvien recursos al sistema públic! Amb els medicaments assistim a una mena de competició terrible entre el govern de Catalunya i el d’Espanya, a veure quin dels dos fa l’agressió més grossa!

Els primers, Mas-Ruiz, imposant la taxa d’un euro per medicament que penalitza especialment a les persones amb malalties cròniques i a les que disposen de pocs recursos (taxa a la malaltia i a la pobresa). I sempre amb el pretext d’estalviar diners i moderar el consum com si fos el pacient, i no el professional mèdic, qui prescriu els medicaments.

I el govern central, Rajoy-Mato, augmentant el re-copagament (sí, RE-copagament, perquè ja hem pagat part dels medicaments amb els nostres impostos). Ara fan pagar un 10% del preu als pensionistes, que fins ara no pagaven, i entre un 50% i un 60% als qui treballen. A més d’aquestes mesures, el govern espanyol es disposa a retirar del sistema públic 426 medicaments que considera “menors” sota el suposat criteri “d’estalvi econòmic”, però que molt probablement seran substituïts per d’altres de més cars i amb més efectes secundaris i interaccions.

Per tot això, la Plataforma “Prou Retallades” diem NO a l’euro per recepta perquè és una taxa injusta, i denunciem el Reial Decret que modifica el model sanitari públic introduint noves retallades, exclusions i re-copagaments totalment injustos!

Els ciutadans i ciutadanes hem de declarar-nos insubmisos i negar-nos a pagar l’euro per recepta perquè és una taxa il·legal (vulnera la llei tributària i la de Taxes), injusta (ens torna a fer pagar el que ja hem pagat), insolidària (far pagar més als més vulnerables, als més malalts i a la gent gran),  i finalment antidemocràtica, doncs no apareixia en cap dels programes electorals!

Les farmàcies ha d’ajudar a la ciutadania. El lliurament del medicament és obligatori i no poden espantar a la gent, com fan alguns, dient que hi haurà multes. Des de la Plataforma demanem la cooperació del sector farmacèutic en aquesta lluita que ha de ser comuna, ja que aquest és un problema de país i de garantia del model de salut pública!

Exigim que la taxa es retiri! Si som moltes les persones que ens declarem insubmises ho podem aconseguir! I per això les entitats i organitzacions socials que representem  oferim assessorarem a aquells ciutadans i ciutadanes que optin per la insubmissió.

Hi ha unes altres polítiques a aplicar i una altra manera de fer les coses! Per això, des de la Plataforma “Prou Retallades” exigim:

  • Millorar realment les polítiques i la gestió dels medicaments amb mesures clau sobre els preus, el finançament selectiu i, sobretot, la gestió del coneixement, la formació i els mitjans en mans dels i les professionals.
  •  Una selecció centralitzada dels medicaments més idonis i eficaços, i garantir-ne el finançament a través del Sistema públic de Salut.
  •  Sistemes d’informació sobre els medicaments i formació continuada per als i les professionals,  organitzats des de, i pel propi, Sistema públic de Salut, i independents de les companyies farmacèutiques.
  • La prohibició de l’activitat comercial sobre els centres del Sistema nacional de Salut.
  •  La constitució de comissions farmaco-terapèutiques a cada Àrea de Salut per tal de garantir la participació professional i la gestió clínica en terapèutica.
  •  Augmentar els recursos humans i materials en Atenció Primària, i de manera especial pel que fa als temps d’atenció i de les visites.
  • Potenciar la participació real de la ciutadania i de les persones usuàries en aquestes polítiques, per aconseguir un millor govern del Sistema sanitari públic.

No a l’euro per recepta!

No a les males polítiques dels medicaments!

Defensem el Sistema públic de Salut!

Plataforma Prou Retallades!

1 dagost de 2012

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a 1 d’agost dia de la insubmissió.

  1. Pingback: 1 d’agost dia de la insubmissió. | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: Segueix l’insubmissió a l’euro per recepta! | Dempeus per la salut pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s