Manifest ciutadà davant la crisi del sistema financer


El manifest ciutadà davant la crisi del sistema financer l’han signat inicialment 38 associacions, 34 de Catalunya i esperem que siguin moltes més.
.
La finalitat d’aquest manifest no es sino confluir en una trovada per disenyar formes de lluita comuns contra la banca privada i per anar costruim alternatives de banca pública i finances socials.
.
Però de bon inici és necessari confluir per fer-nos visibles, per mobilizarnos i fer un serios intent de mobilització de la ciutadanía.
.

Aquest és el manifest en català (i en castellà):
.

La societat indignada exigeix que els culpables siguin castigats

Perquè culpables són els que, des del poder polític i econòmic, ens han portat a la crítica situació actual d’atur i devaluació democràtica i social, amb una degradació substancial de l’Estat de dret.

Perquè mentre una minoria ha anat acumulant riquesa de forma obscena, la majoria de ciutadans d’aquest país han vist empitjorar la seva situació, molts fins l’extrema pobresa.

Perquè en aquest país els polítics, majoritàriament i excepte honroses excepcions, en comptes de fer-se ressò de la justa indignació ciutadana, com seria el seu deure davant un clam general que exigeix ​​responsabilitats en la generació de la crisi del deute; romanen passius mentre tornen a salvar les entitats financeres responsables amb els diners de l’Estat, és a dir, de tota la ciutadania.

Perquè la ciutadania està farta de polítics corruptes o acomodats en els seus escons, que defensen els interessos dels seus partits i de les grans empreses i grans bancs, furtant contínuament la democràcia en aquest país als seus ciutadans.

Perquè perseguir els culpables del delicte és propi d’un estat democràtic, que ha d’igualar a tots davant la llei. El que està succeint en els últims temps a Espanya, només té parangó en països d’escassa qualitat democràtica, que a poc a poc van lliscant cap tiranies camuflades sota un formalisme democràtic però amb pilars en ruïnes.

Perquè la desafecció dels ciutadans davant els assumptes comuns és cada vegada major, donat el pèrfid i nefast exemple que des de les institucions polítiques, econòmiques o de la judicatura fan els qui, per ocupar llocs de responsabilitat, haurien de mantenir-se justos i incorruptibles.

Perquè mentre no es renti la brutícia que les elits d’aquest país han deixat adherida a la nostra història més recent, serà impossible tornar a despertar la motivació ciutadana que torni a regenerar la vida social.

Perquè els pobles tenen dret a exigir càstig als que deterioren la vida i la convivència i si no es dóna, a rebel · lar contra els qui exerceixen el mal govern.

Som molts els afectats, els indignats per la falta de resposta dels poders públics davant els excessos comesos pels bancs, supervisors financers i polítics corruptes i irresponsables, això davant la complicitat d’un sistema judicial arbitrari i lliurat al poder polític i econòmic.

I som molts que davant la falta de lleial representació, respecte, i justícia sortirem als carrers fins aconseguir el que qualsevol democràcia ha d’assegurar al poble, justícia i dignitat!!

No, no ens representa un parlament irresponsable i d’esquena al poble, no ens desperten seguretat jutges arbitraris o injustos, quan no comprats. No ens representen perquè han lliurat el país al poder tirànic i cobdiciós de les institucions financeres internacionals i nacionals, globalitzades contra la ciutadania mundial; institucions que funcionen sense regulacions per obra i gràcia dels nostres governs, súbdits del poder financer.

Exigim que els culpables de la crisi del deute siguin castigats! No pararem fins que no siguin jutjats i condemnats ¡¡Justícia ja!!

Signat (inicialment) per:

Associació Alter Orbis de Figueres

l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la tortura (ACAT)

Amical de Mauthausen y otros campos

Amics del cicle de cinema Llatinoamerica a Cadaquès

ADEMAN (Associacio perl la Defensa del Medi Ambient de l’Anoia)

Assemblea Social de Catalunya

Associació de consum ecològic Faves Comptades

Associació de Dones La frontissa, de Vilanova i la geltrú

Associació Socialisme 21 de Catalunya

ATTAC Acordem

ATTAC España

ATTAC Galicia

ATTAC Mallorca

ATTAC Nafarroa

Assemblees ciutadanes constituents

Baula Comité Òscar Romero de Santa Margarida de Montbui

Carta al banquer

Casa de naixements Migjorn

CO.BAS

Col·lectiu Gai de Barcelona

Consulta Popular 15M

Dempeus per la SALUT Publica

Ecogai

Ecologistes en Acció de Catalunya

En lluita

Federació d’Associacions de veins de Catalunya FAVB

Forn de teatre Pa’tothom

GOAC (Germanor Obrera d’Acció Catòlica)

Grup d’Auditoría del deute del 15M

Indignats Santa Perpetua de Mogoda

Infogai

IDHC  Institut de Drets Humans de Catalunya

La intersindical Alternativa de Catalunya IAC

Nova – Innovació Social

Plataforma no al tancament del Cap Can Trias de Viladecavalls

PSUC viu

Reforma del Sistema Electoral

Republicans Catalunya

Respolis Sabadell

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Rosa Regàs

SICOM- Associació de periodistes compromesos Solidaritat i Comunicació

SINAPSIS

SIMS, Seminario Interdisciplinar Mujeres y Sociedad

I recordeu que demà 19 de juliol, hi ha un munt de manifestacions convocades pels sindicats CCOO i UGT a tot l’estat en contra de les Retallades Socials. (veure CONVOCATÒRIES)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s