Dempeus #nocallem Per un #19J de mobilització a tot Catalunya!


Volen enfosar el país: #19J #nocallem

Volen enfonsar el país!!  Per això, milers i milers de persones a tota Catalunya i a tot l’Estat, ens tornem a mobilitzar contra el nou paquet de retallades del Govern central que afecten a les persones en atur, als treballadors i treballadores públics i als pensionistes, a les persones en situació de dependència, i a la població en general, i que només generaran més atur i recessió econòmica. El poder econòmic està aprofitant la crisi per canviar el nostre model social i retallar greument els drets socials i laborals aconseguits amb anys de lluita i esforç.

El nou pla de retallades del Govern del PP afecta especialment als sectors més dèbils i vulnerables de la societat i incideix negativament sobre les rendes mitges i baixes. Les mesures aprovades impliquen beneficis per a les empreses com per exemple la rebaixa de cotitzacions socials, mentre es va buidant la caixa de la Seguretat social . Aquest Govern només està al servei de les grans empreses i grans fortunes, i no al de la majoria de la població!!

Davant d’aquesta nova ofensiva ultraliberal del Govern, el teixit social i cultural i tota la ciutadania, hem de continuar mobilitzant-nos en defensa de l’Estat de benestar i els serveis públics com a resposta a unes polítiques que augmentaran inexorablement el nivell de pobresa de la majoria de la població i empitjoraran, encara més, l’actual situació de crisi. Volen enfonsar el país!!

No callem!! Rebutgem enèrgicament el nou atac als drets i prestacions de les persones en atur, treballadors i treballadores públics i pensionistes, les persones dependents  i el fort augment de l’IVA que provocarà una caiguda del consum i menys activitat econòmica. L’única conseqüència serà una encara més gran destrucció d’ocupació!

L’educació està sent moneda de canvi de la crisi, augmentant preus d’escoles bressol, matrícules de les universitats, taxes a la FP… també som víctimes del repagament i l’euro per recepta, es paralitza el sistema d’atenció a la dependència, es redueix la renda mínima d’emancipació, les prestacions de l’atur, i s’utilitza als treballadors i treballadores del sector públic per fer quadrar els comptes. No som mercaderia! Som persones i tenim drets!

Aquest no és el programa que el PP va presentar a les eleccions: Això és un autèntic frau polític! Cal acabar amb els autoritarismes i les imposicions unilaterals i reforçar la democràcia donant veu a la població. Reclamem que els governants sotmetin les seves decisions a l’opinió de la ciutadania i que cessin de reprimir les mobilitzacions socials i sindicals que de manera pacífica són via d’expressió del malestar, el conflicte social i el sentir de la ciutadania.

Perquè hi ha alternatives per garantir una millor redistribució de la riquesa i els esforços en la lluita per sortir de la crisi:

–      Una lluita contundent i decidida contra el frau fiscal, que permetria recaptar 80.000 milions d’euros i evitaria aquestes noves retallades.

–      Una profunda reforma fiscal que garanteixi que pagui qui més té i qui més guanya, i que les rendes de capital tributin, com a mínim, tant com les del treball.

–      L’establiment d’un impost a les transaccions financeres especulatives que permetria recaptar milers de milions d’euros per fer front als desequilibris socials i cobrir el forat de la banca.

–      Una reforma financera que garanteixi l’accés al crèdit a les famílies, autònoms i petites i mitjanes empreses, que garanteixi el dret constitucional a l’habitatge i doni solució justa a les persones afectades per les participacions preferents.

–      Que es depurin les responsabilitats dels gestors que han provocat el forat econòmic del sector financer.

–      Un nou marc fiscal per a Catalunya que garanteixi els recursos suficients per a fer front a les polítiques socials i la inversió pública necessàries per garantir la recuperació econòmica i els drets de ciutadania que reconeix l’Estatut de Catalunya.

–      Un nou model de Governança europea que prioritzi el benestar de les persones per damunt dels interessos dels mercats.

Per tot això, fem una crida a la ciutadania i a totes les organitzacions socials i ciutadanes per continuar mobilitzant-nos contra totes les mesures que suposen una retallada i un retrocés en drets socials i laborals de la ciutadania i dels treballadors i treballadores, i exigir unes altres polítiques per sortir de la crisi que estiguin a favor de les persones.

—–
Des de la Plataforma PROU RETALLADES i els sindicats, tornem a convocar a tota la ciutadania a sortir al carrer per denunciar les dures mesures ultraliberals aprovades pel Govern espanyol, i que perjudiquen especialment als col·lectius més vulnerables com són les persones en atur i els pensionistes, així com els treballadors i treballadores públics i la població en general.
Només aconseguiran provocar més atur i recessió econòmica!!
Perquè hi ha alternatives!! NO CALLEM!!
Manifestacions i concentracions a:
-Manifestació a Barcelona: 19.30h, Ronda Sant Pere cantonada amb plaça Urquinaona.
-Manifestació a Sabadell: 19.00h, plaça Marcet.
-Manifestació a Terrassa: 19.00h, plaça Lluís Companys.
-Manifestació a Girona: 19.30h, plaça de la Independència.
-Manifestació a Tarragona: 19.30h, plaça Imperial Tarraco.
-Concentració a Tortosa: 18.30h, plaça Barcelona.
-Concentració a Lleida: 19.30h, davant la Subdelegació del Govern (plaça de la Pau, 1).
-Concentració a Vic: 19.30h, plaça Major.
Feu difusió i participeu-hi!!!
A twitter utilitzeu #19J  #nocallem

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s