Ha dimitit Josep Prat. Demanem la dimissió de Boi Ruiz


La FoCAP ha emés el següent comunicat a ran de la dimissió del President de l’ICS, que suscribim.
.

LA DIMISSIÓ DE JOSEP PRAT

En l’assemblea del FoCAP, celebrada el passat dijous dia 28 de juny, vàrem conèixer la notícia de la dimissió del Sr. Josep Prat com a President del Consell d’Administració de l’ICS. És una decisió encertada, bo i que ha arribat massa tard.

Era insostenible mantenir com a màxima autoritat de la principal empresa pública catalana a algú que està sota sospita de malversació de fons públics. Recordem que en els últims mesos ha estat denunciat davant el Tribunal de Comptes, la Fiscalia de l’Audiència de Tarragona i l’Oficina Antifrau de la UE i les denúncies han estat admeses a tràmit. L’honestedat, la transparència, són imprescindibles en l’exercici d’un servei públic.

Però el Sr. Prat havia d’haver dimitit (ni tant sols havia de ser nomenat) ja fa molt de temps, quan mantenia càrrecs clarament incompatibles des del punt de vista moral: presidir una empresa pública que presta serveis sanitaris i formar part de consells d’administració d’entitats privades que també presten serveis sanitaris. Cap empresa privada permetria que el seu màxim responsable tingués, al mateix temps, responsabilitats en la competència.

Encara que tard, benvinguda sigui la dimissió. Esperem, però, que aquesta situació no tanqui les portes a altres actuacions que cal fer per a “sanejar” el sistema sanitari català. En aquest sentit l’assemblea va acordar:

 • Demanar que es constitueixi la comissió d’investigació parlamentària sobre l’actuació del Sr. Prat i altres responsables sanitaris. Cal que aquesta comissió actuï amb celeritat i sense limitacions.
 • Demanar que altres alts càrrecs públics que tinguin conflictes d’interessos segueixin l’exemple del Sr. Prat.
 • Reclamar que el nou president/a de l’ICS sigui un/a professional que tingui compromís amb la defensa del sistema públic de salut i orienti els canvis a l’ICS cap a un enfortiment de l’Atenció Primària i la Salut Pública i Comunitària.
 • Per la responsabilitat que té en el nomenament del Sr. Prat (que mai s’hauria d’haver produït), demanar la dimissió de l’actual Conseller, el Sr. Boi Ruiz qui, a més, és el màxim responsable del desgavell sanitari en que vivim, amb professionals desmotivats i desorientats i un empitjorament palpable de la sanitat pública catalana. Un Conseller que sols ha estat capaç de retallar, sense crear cap horitzó de futur que asseguri la viabilitat i eficiència d’un, fins ara, excel·lent sistema sanitari públic. Un Conseller que no té cap problema a recomanar que la ciutadania utilitzi els serveis privats, enlloc d’aplicar-se a millorar els públics!

En temps de crisi més atenció primària

En temps de crisi més transparència

En temps de crisi dimissió d’un Conseller que no creu en el Sistema de Salut públic.

Barcelona, juliol del 2012

Font: FoCAP
Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Ha dimitit Josep Prat. Demanem la dimissió de Boi Ruiz

 1. Sara dijo:

  El Sr.Boi Ruiz també te una “empresa familiar de cosultoria Per a empreses sanitàries,comel Sr. Manté.Una raó de pes per demanar la dimisió:
  http://www.setmanaridirecta.info/noticia/boi-ruiz-presideix-una-consultoria-que-ofereix-serveis-l%E2%80%99administracio-publica
  http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/
  ¿Qué us sembla?

 2. Pingback: Ha dimitit Josep Prat. Demanem la dimissió de Boi Ruiz | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s