Admesa a tràmit la proposta de referèndum per una Catalunya social


La Plataforma Prou Retallades a Catalunya ens anuncia bones notícies! La consulta ha estat admesa a tràmit!
.

La mesa del Parlament ha admès a tràmit la proposta de referèndum que des de la Plataforma Prou Retallades vàrem presentar, el proppassat dilluns dia 18, sobre la priorització de les polítiques de salut, educació i serveis socials i el garantiment d’aquest drets bàsics, i que hem impulsat sota el lema ‘Jo vull decidir per una Catalunya social’.

Podeu llegir la notícia de l’oficina de premsa del Parlament.

IMPORTANT!! Totes les organitzacions i entitats que teniu oficina de premsa o contactes amb mitjans, podeu difondre la nota de premsa que trobareu a continuació del text d’aquest mail.
Perquè la mobilització i la lluita continuen!!

PROU RETALLADES !


A LA SECCIÓ D’ECONOMIA/POLÍTICA
Barcelona, 26 de juny de 2012

LA MESA DEL PARLAMENT ADMET A TRÀMIT LA PROPOSTA DE CONSULTA POPULAR SOBRE LES RETALLADES PRESENTADA PER LES ORGANITZACIONS SOCIALS

La Plataforma Prou Retallades ens felicitem que la Mesa del Parlament hagi admès avui a tràmit la proposta de consulta popular per via de referèndum sobre les retallades del Govern de la Generalitat que vam registrar la setmana passada.

La proposta es publicarà ara al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i s’obrirà el termini de tres dies que marca la llei perquè els grups puguin sol·licitar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, abans no es posi en marxa el procés que ha de conduir a la recollida de més de 220.000 signatures (el 3% de la població de Catalunya) que avalin la consulta popular.

Sota el lema “Jo vull decidir per una Catalunya social”, el passat 18 de juny, representants de la Plataforma Prou Retallades van registrar al Parlament de Catalunya una iniciativa popular perquè es convoqui una consulta ciutadana amb la següent pregunta, molt limitada per la normativa que regula aquest tipus de consulta:

“Creu que l’acció del Govern de Catalunya hauria de donar prioritat a les polítiques de salut, educació i serveis socials, per garantir aquests drets bàsics i complir amb l’Estatut?”.

Considerem una mostra de qualitat democràtica que es respectin i facilitin els canals de participació ciutadana establerts al nostre país, que han de permetre a la societat opinar sobre l’acció del Govern més enllà de les convocatòries electorals cada quatre anys.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s