Petites o no tan petites anècdotes al voltant de l’euro per recepte (#novullREpagar)


Des de Dempeus per la salut pública, conjuntament amb moltes altres organitzacions, continuem impulsant la companya de desobediència civil al pagament de l’euro per recepta i agraïm totes les adhesions i difusions d’aquesta campanya, com la del  Grup de Defensa de la Sanitat Pública (AcampadaBCN – Salut), en el seu post Campaña #novullRepagar el #EuroxReceta = #ElEuroDeLaVergüenza. Ens agrada el disseny de logo per la campanya, tot i que preferim el hastag #novullREpagar que el de #jalapaguem:
.
.
És hora de dir prou!, de plantar-nos», de no tolerar un abús més!
.
Sabem que no és fàcil, que correm el risc de pagar un recàrrec, tot dependrà de quans siguem. Cal sumar-se a la crida i veure quans insubordinats som: 100, 1.000, 10.000 100.000, 1.000.000?, més? Segur que la xifra determina els passos següents, no pas la resposta de la Generalitat sobre el seu grau d’empipament, agressivitat i/o tolerància envers els insurrectes. Fins ara sols tenim constància d’un tràmit per incobrament que pot suposar un 20 % de recàrrec (o sigui un REpagament d’ 1’20 € per recepta).

Avui ens ha arribat aquest mail que volem compartir amb vosaltres per que veieu el grau d’improvisació amb el que han pres aquesta mesura:
.

Desde un CAP de Catalunya un metge explica com va això del Euro per recepta:

Un kaos. Ha estat tot molt precipitat, han tocat el programa informatic i ens ha donat molts problemes cada dia  A nosaltres ens dona més feina, perque informàticament no esta ben acabat el tema i per alguns errors hem tingut accidents  per exemple:
No es sap perquè per a alguns pacients els desapreixen fàrmacs del llistat de medicació crònica

A sobre quan fas una prescripcio de patologia aguda, s’acumula a
l’electrònica i a l’hora d’imprimir t’imprimeix tot, lo vell i lo nou
Hi ha pacients que tenen 3 fulls de medicació.

De vegades es bloqueja el pla de medicació o el servidor central es
bloqueja o anula i no es poden donar les receptes a la farmacia, el malalts tornen al CAP

Molt divertida la informacio que varen donar …. :  fa 3 setmanes ens presenten l'»engendro » aquest i els diem, escolta, ens dius que nomes es contabilitzara l’euro al que vagi amb recepta electronica  per tant el que vagi amb receptes de tota la vida no se’ls anira descontant l’euro
Resposta: NO

Pregunta: què pasara amb els que no els podem fer recepta electronica com els de Muface o Isfas o els Iaios golondrina?

– … (sòn els iaios que passen 3 ó 4 mesos a casa de cada fill, uns d’ells viuen aqui pero els avis sòn de una altra autonomia)
-…  Pues no se, no hem pensat …..

-si us plau penseu i digueu-nos què;

al cap de 10 dies! : heu pensat algo? -no

-Què fem amb ells doncs? -no se, feu-lo bé perque si no els tindreu de tornada a la consulta
-pero això es un problema del programa infomatic, no l’he causat jo per tant els donare el teu telefon i la dressa del teu despaig.

-bueno, bueno, a veure… …mira, tú aquestos de muface o isfas que s’espabilin amb les seves mutues i els avis golondrinos que es portin els medicaments de la seva comunitat

-¿per 3-4 mesos????

-si

i fin chim-Pom

son nuestros técnicos de confiansa, dignos representantes de nuestros politicos.


I no volem acabar aquesta comunicació sense referir-nos a la propaganda de Catalunya Caixa: fent negoci amb l’euro per recepta, com molt bé denúncia cafèambllet:
 

Demà entra en vigor la mesura impulsada per la Generalitat de Catalunya per fer pagar  un euro per recepta. Una mesura que -tot i que majoritàriament és rebutjada- pot servir per a que alguns per fer un molt bon negoci.

Avui, poques hores abans de que entri en vigor la mesura Catalunya Caixa ha anunciat això:

Sembla que l’equip de màrqueting de l’entitat ha vist en aquesta mesura de re-pagament una excel·lent oportunitat per fer més gran la seva cartera de clients.

Fixeu-vos bé: l’equip de màrqueting de Catalunya Caixa ho té clar: la mesura de l’euro per recepta pot suposar “una barrera econòmica d’accés als medicaments”…

I tenen clar que tindrà un “impacte” a la població… un impacte que pot suposar una gran oportunitat de negoci. Sobretot per a una caixa que ha hagut de ser rescatada amb diners públics dels mateixos pensionistes que a partir d’ara seran obligats a pagar un euro per recepta.

Per acabar d’emmarcar “l’ajut” que ofereix Catalunya Caixa als afectats per l’euro per recepta només cal tenir en compte les següents dades:

1.- Catalunya Caixa ha rebut més de 3.000 milions d’euros del FROB (és a dir, dels ciutadans que ara hauran de pagar 1 euro per recepta)

2.- El President de Caixa Catalunya, Alfons Todó -un dels que va contribuir a enfonsar-la-  va cobrar com a “premi” 1,5 milions d’euros l’any passat (la qual cosa dona per a 1,5 milions de receptes!)

3.- L’any 2010 fins hi tot va posar en marxa el dipòsit “100% natural” que especulava amb aliments i matèries primeres com el sucre, el cafè i el blat de moro, contribuint a l’augment dels preus de productes bàsics als països del Sud i fomentant la fam arreu del planeta.

4.- CatalunyaCaixa no para de desnonar persones que no poden fer front a les hipotèques.

5.- CatalunyaCaixa ha denunciat a una trentena d’activistes que el passat mes de novembre van ocupar la seva seu central en una acció simbòlica on es reclamava que l’entitat retornés els diners que ha rebut de l’Estat i que surten de les butxaques de tots i totes.

(Font: Boicott a Catalunya Caixa)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Medicamentos, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Petites o no tan petites anècdotes al voltant de l’euro per recepte (#novullREpagar)

  1. Pingback: Petites o no tan petites anècdotes al voltant de l’euro per recepte (#novullREpagar) | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: [premsa] CAMPANYA CONTRA L’€URO x RECEPTA | acampadasbd

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s