La federació empresarial de farmàcies demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa


Nosaltres seguim cridant a la desobediència civil a pagar l’euro per recepta, per raons ètiques, i de justícia social, però a més a més la federació de farmàcies de Catalunya demana que s’aturi la recaptació de l’euro, per raons tècniques. Les preses per recaptar estan dificultant l’accés als medicaments dels pacients.
.

FEFAC demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa de l’euro per recepta

El mal funcionament i errors amb el programa s’han accentuat aquest matí, tot impedint o dificultant la dispensació als pacients la seva medicació

Barcelona, 25 de juny del 2012. La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) demana a la Generalitat de Catalunya que suspengui amb caràcter d’urgència el sistema de recaptació de la taxa de l’euro per recepta fins que el sistema funcioni correctament, ja que els múltiples problemes en la seva implantació, que s’han accentuat aquest matí, impedeixen a la farmàcia oferir el servei al ciutadà amb la seguretat i garanties necessàries.

Una consulta realitzada per FEFAC entre les seves farmàcies associades confirma que la totalitat d’aquestes estan patint problemes amb la xarxa informàtica (la que les connecta amb els col·legis de farmacèutics i el Servei Català de la Salut) que impossibiliten o dificulten la dispensació als pacients de la seva medicació.

D’altra banda, les dificultats tècniques impedeixen que en aquests moments es pugui garantir als usuaris la correcta aplicació de la inclusió o l’exempció en el pagament de la taxa segons les condicions fixades per la normativa.

Així, es donen casos en què un mateix pacient ha de pagar l’euro per algunes receptes sí i per altres no (independentment de si el medicament té un preu menor al límit fixat de 1,67€ o si s’ha arribat al límit de 36 euros per al present any).

Altres mancances criticades per aquesta federació són que el sistema informàtic no permeti consultar la medicació que està pendent de retirar i que no informi sobre el nombre de receptes abonades amb un euro que ha realitzat cada pacient.

El fet de posar en marxa una mesura amb tanta precipitació i de no haver realitzat de manera suficient una prova pilot per assajar el nou procediment en el cobrament, que hagués estat necessària, ha ocasionat la caòtica i complicada implantació de la mesura a les farmàcies que la fa pràcticament inaplicable.

Per aquests motius, FEFAC demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa de l’euro per recepta i que resti en període de proves fins que no se solucionin els problemes esmentats.

D’altra banda, aquesta federació desmenteix que, tal com s’ha afirmat des de l’Administració a través de la premsa, hagi absència d’incidències amb els usuaris davant l’obligació de pagar el tribut. L’entrada en vigor de la mesura ha provocat a les farmàcies situacions de conflicte amb els usuaris. Es donen casos en què el pacient no l’abona i és reticent a complimentar el formulari que ha disposat el Servei Català de Salut, en ocasiones abandonant la farmàcia sense adquirir la medicació. En aquest sentit, FEFAC lamenta la indefensió en la què es troba el farmacèutic.

FEFAC, que des de l’anunci de la mesura hi ha mostrat la seva disconformitat, considera que totes aquestes dificultats en la implantació d’aquest tribut fan més complexa encara la implantació del nou copagament farmacèutic que ha d’entrar en vigor el pròxim 1 de juliol. La Federació Empresarial critica la improvisació de la mesura, així com la manca de consideració mostrada per les Administracions envers la població i els propis professionals farmacèutics.

Font: FEFAC

 NOTA DE PREMSA FEFAC_Paralització taxa

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Medicamentos, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a La federació empresarial de farmàcies demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa

  1. Pingback: Campanyes en contra l’euro per recepta: #novullREpagar | Contra les Retallades

  2. Pingback: La federació empresarial de farmàcies demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s