També per la salut, dilluns 11 cassolada davant el Banc d’Espanya!


La plataforma Prou Retallades! de la qual formem part, convoca el proper el dilluns 11 de juny, a les 19:00 h a una cassolada davant el Banc d’Espanya (Plaça Catalunya/Portal de l’Àngel), per exigir responsabilitats i el control públic dels diners del rescat.
.
L’Àngels Martínez, presidenta de Dempeus per la salut pública, argumenta així el perquè hem d’anar també per la nostra salut.
.

Crec que el millor per la nostra salut (i la raó) és admetre que ja fa mesos (o anys) que, d’una manera o altra, ja ens han intervingut, que ara intenten es finar on són els seus i els nostres límitis, i que qui mana més és qui mana en la senyora Merkel, i que en Mariano Rajoy i el Govern del PP estan uns quants esglaons avall de la piramide… El millor és adonar-nos que la nostra soberania és de fireta, i que la unica possibilitat d’escapar de les incerteses i les estafes presents i futures és trobar-nos als carrers, les places, les escoles, les fàbriques i oficines, i alçar-nos. Sortir de casa, fer sentir les nostres veus, les nostres propostes i les nostres cassoles, enumerar una a una totes les solucions dignes que són nostres, que ens asseguren la salut i la vida, i dir PROU a tanta mentida, comèdia, estafa i malaltia… És a dir, fer canviar la por de vorera, començar a creure i sentir que podem guanyar, i ACTUAR per aconseguir-ho!


Aquesta és la convocatòria de la Plataforma PROU RETALLADES per fer-nos sentir, ALT i FORT, el proper dilluns davant del Banc d’Espanya:

La desregulació dels mercats i les polítiques que va propiciar la creació de productes financers especulatius i d’inversió, i l’endeutament de les famílies i de les entitats financeres, ha acabat produint l’actual crisi econòmica a causa de la fallida del sistema financer.

Institucions i governs occidentals han injectat grans quantitats de recursos públics a les entitats financeres per evitar que tot el sistema econòmic es col·lapsés, mentre la crisi econòmica i les injustes polítiques de retallades i austeritat afecten durament a la major part de la ciutadania i debiliten l’estat de benestar, produint més desigualtat i més pobresa.

Al nostre país, moltes entitats financeres es van endeutar per tal de treure profit de la situació tot afavorint una gran “bombolla immobiliària”, que els permetia vendre hipoteques a dojo mentre captaven recursos dels estalviadors amb productes financers “innovadors”.

Avui, però, amb el rescat de Bankia torna a fer-se evident la fallida dels sistema financer espanyol. Davant aquests nous fets, i els continus rescats que s’han produït fins avui, tornem a exigir que si hi ha intervenció de l’Estat amb fons públics es garanteixi el caràcter públic d’aquestes entitats!!

Per tot això denunciem la manca de regulació i de control polític i institucional, els continus canvis de normatives que han suposat tres reformes del sistema, la liquidació del model de caixes d’estalvi amb la seva obra social, l’arrelament al territori, l’accés al crèdit de les classes populars, etc., i l’atac al dret a l’habitatge de milers de famílies, la situació de milions de petits estalviadors que no poden disposar del seus diners, i pel que fa a l’economia i a l’atur, la manca de crèdit a empreses, autònoms i particulars, que ofega encara més l’economia productiva, i la pèrdua de prop de 16.000 llocs de treball en els darrers 2 anys.

Exigim responsabilitats als gestors públics, Govern i institucions com el Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors, per la seva mala gestió de la crisi del sistema financer i per no haver exercit les competències que tenen atribuïdes en tant que organismes de fiscalització i control del sistema financer, i als gestors privats de les entitats, per haver-les dut a un carreró sense sortida i haver posat en perill l’economia de tot un país mentre cobraven remuneracions indecents.

Exigim solucions per a tot el sector financer amb la posada en marxa d’una reforma del sistema que garanteixi la seva viabilitat, l’ocupació i que no es faci al servei dels interessos econòmics i polítics d’una minoria.

Exigim la creació d’una banca pública per garantir la liquiditat financera necessària per a les persones, la petita i mitjana empresa, els autònoms i molts sectors productius per promoure la reactivació econòmica i la sortida de la crisi, el control i supervisió públiques de les inversions de les entitats financeres per a què compleixin amb els principis de la Responsabilitat Social i, en aquest sentit, la posada en marxa de l’Impost a les Transaccions Financeres (ITF).

Exigim la intervenció de la fiscalia en aquelles entitats que han rebut fons públics, el reconeixement del dret a un habitatge digne, la dació en pagament i els lloguers socials, i una solució per a què els estalviadors puguin disposar dels seus diners.

Per tot això, convoquem a la ciutadania i als treballadors i treballadores del sector financer a una cassolada davant el Banc d’Espanya (Plaça Catalunya/Portal de l’Àngel), el dilluns 11 de juny, a les 19:00 h, per exigir responsabilitats i el control públic dels diners del rescat.

Dilluns 11 de juny, a les 19:00 h:

 PER UN CONTROL PÚBLIC DELS DINERS DEL RESCAT

 Tots i totes davant el Banc d’Espanya!!

 EXIGIM RESPONSABILITATS!!

_________________________

I us recordem que aquesta tarda a les 7 de la tarda, en Toni Barbarà i l’Àngels Martínez estaran a Tortosa parlant de la necessitat de defensar la sanitat i la salut pública sempre, i de manera especial en temps de crisi. Tota aquesta història d’amenaces i “suspense” no és gens bona per a la salut, perquè significa perjudicis seriosos als drets de les persones, la igualtat i la democràcia: els efectes de les retallades, les amenaces, el vertigen del risc i la precarietat a la feina i a la vida, ens volen portar a un estat permanent de shock. I aquest sotmetiment malaltís no és bo per a la salut mental ni la convivència. Ens volen sotmesos, demostrar-nos cada dia que depenem en tot d’uns “mercats” inhumans, i que no podem decidir res de la nostra vida… que tot està pendent del pot passar d’aqui a unes hores (per exemple, avui a les 4 de la tarda està anunciat el rescat).

Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Salud pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a També per la salut, dilluns 11 cassolada davant el Banc d’Espanya!

  1. Pingback: També per la salut, dilluns 11 cassolada davant el Banc d’Espanya! | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s