La Sindicatura de Comptes insisteix en amagar informació al Parlament


L’informe secret de la sanitat catalana

El ‘Cas Crespo’ està servint per a que els ciutadans de Catalunya ens adonem del veritable abast de la burla institucional que estem patint.  Fa pocs minuts ha arribat a la nostra bústia un document que certifica aquest despreci pels ciutadans.

Parèntesi abans de continuar:

Si no heu sentit parlar del Cas Crespo –cosa molt probable tenint en compte el silenci nordcoreà dels mitjans públics catalans- només cal conèixer un número: 2.400.000. Aquest és el forat –expressat en euros- que el diputat Xavier Crespo (CiU) i uns quants més van fer –pressumptament- a les arques dels hospitals públics de Blanes i Calella. No és una sospita qualsevol: és la conclusió d’un equip d’auditors de la Generalitat.

Però què tenen a veure el PSC i CiU? Per què un #OccupySindicatura?

La Sindicatura de Comptes té la missió d’investigar que els diners públics es gastin bé. Investiga allà on creu que hi ha marro. La Corporació de Salut Maresme i La Selva era un d’aquests llocs  i va començar a investigar. A partir d’aquí, tot plegat és una presa de pèl al ciutadà que es pot resumir en 5 punts. 5 proves de que CiU, PSC i la Sindicatura ens prenen el pèl.

Les cinc proves

Jordi Turull

Prova 1: El diputat Jordi Turull (CiU) s’assabenta de que un dels síndics de la Sindicatura està investigant un assumpte on el seu company de partit, Xavier Crespo, surt molt mal parat. Turull envia una carta al cap de la Sindicatura pressionant per a que la investigació s’aturi. (Prova documental nº 1)

Prova 2: El que troba el síndic és demolidor. Hi ha irregularitats de tots els colors. Però sembla que les pressions del senyor Turull han fet el seu efecte: la resta dels síndics –excepte el que va dirigir l’informe- decideixen enterrar l’informe. Gràcies a això, ni Crespo ni la resta dels implicats haurà de donar mai explicacions per la muntanya d’irregularitats que –segons els auditors- van cometre. Cas tancat. (Prova documental nº2)

Prova 3: Però la llum sempre acaba arribant. Entre els dies 4 i 7 de juny el diari El Pais fa públiques les impressionants, increïbles, escandaloses i intolerables irregularitats que van tenir lloc als hospitals de Blanes i Calella. Però l’encobriment continua: Turull –qui ja va tenir èxit tapant el cas anys enrrera, ho torna a provar: “Crespo està sent víctima d’una cacera. El cas ja es va arxivar al seu moment”. Però aquesta vegada la seva tàctica no funciona. El País penja el document íntegre elaborat –i ocultat- per la Sindicatura. (Prova documental nº 3)

Xavier Crespo, en su escaño del Parlament. / MARCEL.LÍ SÀENZ

Prova 4: Aquesta és la prova més escandalosa de totes. El diari El País ens explica que no només Turull es va emplear a fons per salvar al diputat Crespo.  Els hospitals –on Crespo treballava-, l’ajuntament de Lloret –on Crespo governava- i el Departament de Salut –dirigit per la socialista Marina Geli- “declinaron pedir responsabilidades a Crespo e incluso actuaron en su favor”. Tant al seu favor que el Tribunal de Cuentas mai va arribar a saber les gravíssimes irregularitats detectades per la Sindicatura. Cas arxivat, cas enterrat. Una sociovergència perfecta que va salvar un parell de regidors de CiU i una del PSC.

Prova 5: Fa pocs minuts hem tingut accés a un document que tanca aquest cercle de presa de pèl als ciutadans. Quan El País va començar a explicar què deia l’informe amagat, diversos partits polítics van demanar a la Sindicatura que els lliurés l’informe que anys abans van enterrar. Avui hem conegut la resposta:

“El dret d’accés dels Diputats a la informació no és un dret absolut ni il·limitat”

La Sindicatura de Comptes no donará al Parlament l’informe Crespo perque no es va aprovar …

Punto pelota. Per sort, el diari El País ja fa dies que ha penjat l’informe a Internet i ja fa dies que els ciutadans han pogut veure amb els seus propis ulls uns escàndols intolerables en una democràcia. Unes ‘informacions inquietants’ que poden acabar davant un jutge. Però la Sindicatura, impàvida, extemporànea i desvergonyida, segueix negant-se a donar l’informe.

Jaume Amat i Reyero, síndic major de la Sindicatura de Comptes

Senyor síndic major de la Sindicatura, Jaume Amat i Reyero: l’informe ja el tenim. Ara el que heu de fer és donar comptes i explicar als ciutadans -que us paguen el vostre sou- perquè aquesta institució va enterrar un informe que denuncia com dos hospitals que avui cobren 5 euros per fer servir una cadira van ser pressumptament espoliats i saquejats. (Prova documental nº4)

Contesti senyor Reyero. Si la Sindicatura es mou en l’opacitat, el dia menys pensat es trobarà un #OccupySindicatura demanant transparència. Un #OccupySindicatura que potser arriba en forma de demanda interposada per ciutadans farts d’opacitat. Farts de que els  prenguin el pèl.

Font: cafèAMBllet

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a La Sindicatura de Comptes insisteix en amagar informació al Parlament

  1. Pingback: La Sindicatura de Comptes insisteix en amagar informació al Parlament | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: La Sindicatura admite que usó una vía insólita para archivar el ‘caso Crespo’ | Dempeus per la salut pública

  3. Pingback: La Sindicatura admite que usó una vía insólita para archivar el ‘caso Crespo’ | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s