El riure és saludable


Un projecte de XaropClown que paga la pena difondre: 7.000 cullerades de Xarop del Riure #femXAROP
En un altre ordre de coses, també l’humor del 15M és un bon recurs per qui hem de soportar els abusos d’autoritat, consistent en riure’ns dels qui manen.
.

Descripció del projecte

:o) PER QUÈ ENS MOVEM?
XaropClown és l’associació que distribueix el Xarop del Riure en l’àmbit hospitalari de la demarcació de Girona. Al juny se’ns acaben les provisions per continuar repartint gotes d’humor a tots els nens. Necessitem 7.000 cullerades de Xarop del Riure, indispensable i màgic en les intervencions dels nostres pallassos a l’hospital (1€ = una cullerada).

XaropClown associació de pallassos d’hospital
L’humor és el nostre mitjà per aconseguir grans emocions.

Els pallassos d’hospital han esdevingut un servei imprescindible en els centres on realitzen l’activitat i això és el que ens mou a tirar endavant aquest projecte, que neix amb la intenció de poder continuar oferint un servei de qualitat a l’hospital de referència de la demarcació de Girona. XaropClown no seria possible sense el suport dels socis particulars, d’empreses i ens públics que creuen i col·laboren amb nosaltres.

:o) COM HO FAREM?

Fer prendre consciència de la importància de l’ús de l’humor com a eina per a la millora de l’ambient en les relacions entre professionals de la salut i els seus pacients.

Quan reunim els diners suficients per preparar els litres necessaris de Xarop del Riure el distribuïrem a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Les dosis es repartiran dos dies a la setmana entre tots els nens i nenes de 0 a 14 anys de la planta de pediatria. Un seguiment exhaustiu del tractament assegura fer més fàcil la vida del nen a l’hospital. Seguint les indicacions, les cullerades de xarop es distribuïran regularment durant tota la segona meitat del 2012.

Un equip de professionals, format pel Doctor Sirenu, la Doctora Esther Nut, la Doctora Ana Tomia, la Doctora Patxuxa, el Doctor Constantí Pat, amb l’ajuda de la Camila Roda Punxada i l’Infermera Cata Plasma, serà l’encarregat de fer una bona dosificació d’aquest valuós antídot.

Els diners recaptats a través de la campanya a Verkami aniran destinats a:
– Cobrir les despeses de creació i distribució del Xarop del Riure.
– Despeses de gestió del projecte a verkami i comissions bancàries.
– Costos materials de les recompenses i les despeses d’enviament.

:o) LA FEINA D’UN PALLASSO A L’HOSPITAL

L’humor té un impacte beneficiós en el cos i en la química de la ment.

L’infant que passa per un procés d’hospitalització sovint pateix pel fet d’estar lluny del seu entorn habitual -els amics, l’escola, els jocs- i de trobar-se en una situació i un medi que li són hostils, desconeguts i incomprensibles, malgrat l’atenció que pugui rebre de la família i del personal mèdic que l’atén. Tot plegat li genera una situació d’estrès que no li és gens favorable. No hem d’oblidar que un infant hospitalitzat segueix essent un infant.

La dinàmica de les nostres intervencions és la següent:

  • L’equip de pallassos, prèviament vestits i maquillats, i abans de l’inici de les actuacions, recullen la informació necessària de l’estat dels nens hospitalitzats amb la col·laboració del/la cap d’infermeria de la planta de pediatria (operacions o tractaments que s’hagin efectuat, idioma de l’infant, etc.), ja que les actuacions es realitzen adaptant-se a l’estat físic i anímic de cada pacient.
  • Les actuacions es duen a terme amb parelles mixtes, i començen immediatament després de deixar els despatxos on s’ha informat de l’estat dels pacients, actuant a totes les habitacions ocupades per nens i nenes i per tots els usuaris, pacients i personal mèdic de l’hospital.
  • L’entrada dels pallassos a les habitacions és el moment més especial i també el més delicat de la nostra feina, pel fet d’envair l’espai del nen/a. La sensibilitat en aquests moments és especialment important ja que transformarem per uns minuts una habitació d’hospital en un món de fantasia, rialles, titelles, màgia, pallassades, música…
  • Els familiars i personal mèdic són convidats a implicar-se en l’actuació.
  • Eventualment els pallassos poden ser requerits per distreure i animar a un infant en el moment d’efectuar una cura en especial.
  • En finalitzar les representacions, es redacta un breu informe explicatiu de com ha anat la jornada per a posteriors valoracions i balanços, per poder ser consultat en la propera intervenció per altres membres de l’equip de pallassos.

:o) QUÈ ÉS XAROP DEL RIURE?

La fórmula del Xarop del Riure es basa en les propietats i capacitats curatives del riure

La fórmula del Xarop del Riure es basa en les propietats i capacitats curatives del riure, que combat l’estrès, l’ansietat i el patiment. Una bona dosi d’aquest xarop reforça el sistema immunològic, relaxa el cos i la ment, millora la respiració, potencia la creativitat i la imaginació i facilita la comunicació i l’autoestima.

Les dosis de xarop estan indicades tant per infants com per familiars, acompanyants i personal mèdic i contribueixen a desdramatitzar les situacions que es puguin donar en l’entorn hospitalari. Una cullerada de Xarop del Riure contribueix a la superació de patologies i dificultats dels infants hospitalitzats. Les rialles milloren la qualitat de vida durant l’estada al centre, alhora que fan que la convivència amb malalties irreversibles sigui més fàcil.

Ràpidament després de la ingestió es crearà un ambient distès farcit de riures i somriures, llenguatges que arriben a tothom. Aquests efectes es fan especialment notables entre els més menuts.

Des de XaropClown demanem la teva col·laboració i lluitem perquè aquests nens puguin continuar gaudint dels beneficis que els proporciona el Xarop del Riure dels pallassos d’hospital.

Si vols fer un altre tipus de donació o aportació, posa’t en contacte amb nosaltres.

Per saber-ne més visita la pàgina web xaropclown.com i segueix les nostres pallassades a Facebook, Twitter i Youtube :o)

Granet a granet construïm entre tots un món millor!

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a El riure és saludable

  1. Pingback: El riure és saludable | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s