Dempeus es solidaritza amb els detinguts a Quatre Camins i recolza la denúncia de la CUP


Dues convocatòries importants, ahir: protestant per PROU RETALLADES a l’ensenyament i a la sanitat a la Pl. Catalunya i una, molt entrenyable, a Quatre Camins, amb els estudiants empresonats, acompanyant als seus familiars. Com sempre, les/els @iaioflautes ens mostren el camí i, en nom propi i de Dempeus, ha estat molt emocionant acompanyar-los.

En parlen a ¿Quien debe a quien? difonent els hastags que ens han acompanyat tota l’acció:#elsvolemacasa i #marxaperlallibertat . Quan li passen el megàfon a l’Àngels Martínez Castells, poca cosa quedava per afegir. Sols que encara que ens ho volen robar tot,  mai podran perdren’s la capacitat de ser SOLIDARIS.   I que estavem allí, com tantes i tantes persones estaven a la mateixa hora a la Pl. Catalunya, totes fent SALUT (ben entesa) defensant l’ensenyament públic,fent un acte d’afecte i afirmació, i fent-nos forts en la solidaritat  (que és font de salut com molt bé han recollit a Twitter els Joves de CC.OO)  a partir de la qual podem fer caure presons i muralles per alliberar les persones innocents, i fer tornar a casa  l’Isma i en Dani.

Per altra banda Antoni Barbarà acompanyava i recolzava la CUP en la presentació de la seva campanya per denunciar als culpables de la privatització de la sanitat pública: «Privatitzen per enriquir-se»

Albert Botran, portaveu de la CUP, ha denunciat la proposta de repagament aprovada ahir pel govern espanyol que significa un pas més en el procés de desmantellament del sistema sanitari públic.

El sistema sanitari català és el laboratori d’assaig de les polítiques privatitzadores que s’estan dissenyant per desmantellar el sector públic i l’estat del benestar i per això la CUP vol impulsar una campanya de denúncia pública dels responsables d’aquest canvi de model encobert.

La campanya ha estat presentada aquest mati en una roda de premsa en la que han participat Albert Botran (portaveu de la CUP i membre del Secretariat Nacional), Isa Garnika (treballadora de l’Hospital de la Vall d’Hebron i sindicalista de la CGT), Toni Barbarà (secretari de Dempeus per la Salut Pública) i David Vidal (regidor de la CUP a Reus).

Des del moment que es va permetre l’entrada de capital privat a la sanitat pública catalana, l’any 1997, el model sanitari ha anat incorporant i assumint com a propis els interessos del sector privat. Directa o indirectament, el pes del sector privat en el món sanitari és enorme. Som dels països d’Europa amb una major despesa de PIB en sanitat privada, i el 50% de la despesa feta per la sanitat pública és gestionada per empreses privades.

És més, durant aquests anys, tal i com ha denunciat el regidor David Vidal, diferents persones que lideren les institucions sanitàries públiques o els consorcis privats han format part tant de l’àmbit públic com privat. Un exemple d’aquest cas és Josep Prat, ex-director general d’INNOVA (que controla els hospitals des de Reus fins a Amposta), director actual de l’Institut Català de la Salut i ex-conseller de USP Hospitales, empresa líder del sector sanitari privat a l’estat espanyol. O el cas de Ramon Bagó, ex-president i conseller del Consorci de Salut i Social de Catalunya, ex-president del Consorci Hospitalari de Catalunya i president del Grup SERHS, empresa que facturava als centres hospitalaris que gestionen aquests consorcis.

Albert Botran (portaveu nacional de la CUP) ha explicat que la CUP ha decidit impulsar una campanya pública i nacional de denúncia dels culpables i de conscienciació, mobilització i acció municipal, que posi al descobert les veritables raons de la reducció de la despesa pública, les retallades i les privatitzacions dels serveis públics. “Volem desemmascarar els interessos privats que s’amaguen darrera el  negoci sanitari i el desmantellament de la sanitat pública” ha declarat. Cal conèixer els noms, cognoms i negocis de totes aquelles persones que han esdevingut gestors del sistema sanitari català, d’aquells que formen part dels consells d’administració de les institucions sanitàries i d’aquells que s’han enriquit durant anys amb el diner públic que havia de sostenir la salut pública.

La campanya també es proposa denunciar el discurs neoliberal que vol justificar aquests processos, discurs que, tal i com ha assenyalat Toni Barbarà “vol fer que la gent se senti culpable de la situació i que es resigni davant la mateixa i, ni la classe treballadora som culpables, ni les retallades són la única alternativa”. La CUP defensarà el model públic i únic de gestió de la sanitat i, tal i com ha assenyalat Isa Garnika, “plantarà cara a les classes dominants dels Països Catalans i a la oligarquia espanyola, que estan portant la iniciativa en aquest procés de desmantellament dels serveis públics i bàsics, entre ells, la sanitat”.

La CUP a més, conscient que altres organitzacions i moviments socials i populars han iniciat també campanyes similars, vol col·laborar i posar la seva estructura al servei de les altres iniciatives populars de denúncia, donant suport a la Iniciativa Penal Popular impulsada per Dempeus i a la denúncia interposada per la PARS (Plataforma d’Afectades per les Retallades Sanitàries).

No deixarem que us sortiu amb la vostra perquè ens hi juguem la nostra salut, la de tothom. Aturem la ofensiva privatitzadora, aturem l’estafa!

I si no heu tingut ocasió de veure el reportatge de  laSexta Columna: Sanidad sólo para sanos y El escándalo de las preferentes, aquí teniu el link.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s