Els màxims responsables de l’espoliació sanitària de Catalunya


La seccio sindical de la CGT de Sta Tecla ens envia la següent nota de premsa.
.

Josep Prat

Últimament han sortit a la llum nombrosos escàndols d’incompatibilitat de càrrecs del Sr. Prats i del gran entramat d’empreses que va organitzar a la ciutat de Reus amb un únic objectiu: fugir dels controls administratius i moure els diners lliurement.

Cal recordar que el Sr. Mas va encarregar al Sr. Prats donar-li forma al nou ICS, l’objectiu es convertir-lo en infinits consorcis i lliurar-lo a bocins a empreses o conjunts d’empreses sanitàries privades. Està clar que fent aquesta nova construcció d’alta enginyeria d’empreses no aconseguirem reduir el dèficit de la sanitat catalana sinó evadir el control dels diners públics i deslocalitzar els serveis de l’ICS  a empreses que totes elles formen part d’un partit concret.

Podem assegurar que aquest model augmentarà el dèficit de la sanitat ja que aquest tipus de consorcis deixen grans forats de diners, com a exemple el hòlding Innova de 216 M€.

Ramon Bagó

El consorci gestionat per Bagó és un clar exemple de com funcionen aquest conglomerats d’empreses. Són un constant encreuament de dades, contractes, pressupostos, fundacions, empreses proveïdores, serveis informàtics, edició, empreses de serveis, restauració i logística. Es curiós que la organització privada de sanitat a Tarragona també funciona amb el mateix patró. En el conjunt són més de 15 empreses entre elles: serveis de neteja, manteniment, logística, hostaleria, edició, informàtica, arquitectes i delineants. El desmantellament sanitari públic afavoreix a l’amic d’Atur Mas centralitzant els laboratoris a l’empresa General Lab dels Sumarroca que també han aterrat a Tarragona dintre de les instal·lacions de l’Hospital Sta Tecla.

Qui conegui el monstruós hòlding d’Innova creat per Josep Prat a Reus hi trobara coincidències espectaculars, tant de fons com de forma. La diferència és que canvien el concepte hòlding per organització.

Com podeu comprovar la gestió és molt diversa i no nomes a territori català, també han tingut contractes a l’Amèrica Llatina.

Mentre que a Espanya s’envejava el model català ara confirmen que la sanitat catalana s’ha convertit en un problema de clans de poder i de lluita política. Si aconsegueixen els objectius dels patrons molts quedarem desemparats davant la malaltia i la mort.

I com a màxim responsable de Catalunya, la Marta Sibina adreça aquest vídeo-carta oberta al Presidente Artur Mas:
 
 
que trobareu a la revista cafèambllet, en versions en català i en castellà.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Copago, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Els màxims responsables de l’espoliació sanitària de Catalunya

 1. Maribel dijo:

  Fantàstic, clarificador, indignant, més motivador encara per la mobilització al carrer i l’èxit de la vaga del 29-M.
  Hem de visibilitzar tota aquesta realitat que se’ns amaga. La gent ha de saber que no és que manquin recursos i ens haguem d’ajustar el cinturó, els recursos ens els han pres, robat, per donar-los a interessos privats… i són recursos públics, pagats amb els nostres impostos…
  Això és la privatització salvatge per salvar el capitalisme financer…

 2. Frederic Casals Galceran dijo:

  És simplement indignant!!!!

 3. Pingback: Els màxims responsables de l’espoliació sanitària de Catalunya | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s