Visites, xerrades, mobilitzacions i gents DEMPEUS


Recull de Toni Barbarà de les darreres actuacions on ha participat. La feina és important i reconeixem des d’aquí el gran esforç del Toni que per la malaltia de l’Àngels està assumint més del que una persona normal podria fer. També altres companys de Dempeus estan col·laborant en la feina, Sergi, Montse, …, Però el Toni és excepcional.
Dit això i abans de passar a la crònica, recordar-vos dues cites molt importants al voltant de la IPP:
  • demà 1 de març a les 19h a l’Ateneu Roig de Gràcia (C/ Ciutat Real, 25) Assemblea dels promotors de la IPP per concretar l’acte del dia 10.
  • dissabte 10 de marc ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA IPP a la UPF a dos quarts d’onze del matí.
i ara sí, la crònica del Toni que també podeu llegir a la seva Ratera.

ARA ÉS L’HORA SEGADORS, TREBALLADORS, TREBALLADORES, CIUTADANS…!!

Són dies de lluita, dies intensos, dies en els que ens estem jugant el Sistema Públic i Nacional de Salut. No ens podem preservar, abstenir, ni reservar energies. És el moment. Ara i demà, però sense el “ara” el demà està hipotecat.
Cal treure forces, compromís i intel·ligència i sortir a les places, als carres, als centres cívics, als ateneus,… a les reunions de la gent, de la bona gent, a indrets de tota mena, de tots colors, i parlar, escoltar, acordar com defensem, junts, a cada punt i a cada moment el que és nostre: el sistema de salut i la sanitat pública.

És per això que ens prodiguem tant com podem, i una mica més, en el nostres esforç compromès en la defensa dels nostres Drets socials, en aquest cas de la salut.
I cerquem paraules i raons entenedores que facin comprendre al poble, a la ciutadania que ens estan robant, que ens estan estafant, que ens estan
prenent/privatitzant allò que amb tantes lluites van aconseguir els nostres majors.

Construïm llenguatge alternatiu, explicatiu, reivindicatiu. Inventem paraules plenes de missatges: REpagament per dir que no és Copagament el que ja hem pagat, Confluència (que no Convergència) per expressar la necessitat que tothom ens trobem confluint a la lluita, cadascú tal i com és, sense donar lliçons, ni pals de paller, sense imposicions i des del respecte i la pluralitat. Hem bastit la crida dita IPP, Iniciativa Penal Popular per tal d’animar a denunciar allò que raonablement i democràtica ens representi una agressió, un greuge, una corruptela, un delicte…sempre presumiblement, sempre per portar a la justícia als malfactors- presumptes, que hauran de respondre-hi (al menys !!).
Fins i tot quan les llistes de desesperança, les tancades de serveis, quiròfans i instal•lacions, les insuficiències de manteniment i de sosteniment puguin suposar un delicte i fins i tot una desatenció, una malaltia i/o una mort. Com de fet.

Negant-lis la major a les infàmies dels grans mitjans de comunicació que cada dia ens enverinen amb els seus missatges de derrota, de por i submissió, amb les seves excuses mentideres, amb les seves intoxicacions que ens agenollen i ens diuen que no hi ha res a fer…
Que diuen que vivim masses anys, que anem massa al metge, que prenem masses medicaments, que cal que tornem a pagar el que ja hem pagat copagant, REpagant, que no ens poden sostenir, diuen “gratis” les atencions amb el que són els Nostres Diners, els nostres recursos aportats amb el nostre esforç, treball, impostos,…I tornen altre cop, que el sistema no és sostenible que gastem massa, i resulta que tenim un dels sistemes més eficients i eficaços del planeta com é reconegut per tota la comunitat internacional, i que aporta menys recursos pressupostaris que la gran majoria… menys que la Europa-15, que la UE -27, per suposat que el EE.UU., que França, Regne Unit, Itàlia, que el mateix Estat espanyol !! Mentiders !!

Que ens vol enfrontar, treballadors/es de la Sanitat amb ciutadans usuaris que som tots i totes, i que no som ni rivals ni enemics sinó víctimes tots plegats de la voracitat d’aquest sistema neoliberal i capitalista que ells en diuen (altre cop eufemismes), “mercat”, mercat de la salut ¡!?? I no hem de caure en els seus paranys.
Davant les agressions, autodefensa. Davant les intoxicacions i les mentides, informacions i explicacions. Davant l’opacitat, llum. Davant les trampes, les estafes i les corrupcions, denuncies, … Ells ens volen ignorar i nosaltres ens trobem i Retrobem, ens volen tapar la boca i cridem més i amb més raó que mai, ens volen resignats, culpables de les seves malifetes, ens volen dividits i responem aplegant-nos i Dempeus, fent Confluència.

Aquest dies i els propers tenim molta feina. Un feina però que dona satisfaccions, una feina que fa sentir-se bé, una feina solidària, social, gratificant… fixeu-vos que acabem d’usar els qualificatius de la definició de salut: Una feina, doncs, SALUDABLE.

Ha estat, per a mi un plaer, visitar ciutats, conèixer i/o saludar a companys i companyes, amics i ciutadans dempeus arreu per la salut pública. Una satisfacció en una setmana al Cap Rambla Marina de Bellvitge –dimecres 22, a Reus– dijous 23, a Granollers – divendres 24 o a Viladecans, dissabte 25…

Però seguim i més… Dimecres 29 a Girona, o dijous 1 de març a l’assemblea de la IPP, 19 hores, al ja «nostre» Ateneu Roig de Gràcia a Barcelona, i on prepararem, junts, amb totes aquelles persones que vulguin acompanyar-nos, amb vosaltres si voleu, l’ Acte públic de Presentació de la IPP a l’auditori de la UPF, dissabte 10 a les 10’30 del matí.
No hi falteu !! Si no veniu no participeu, no ajudeu i no sortireu a la foto. Una immensa foto de les mobilitzacions que tornen a fer història, la veritable història que fan i fem els pobles que som més dels que diuen i volen …que tot està per fer i tot és possible
SALUT !!!

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Visites, xerrades, mobilitzacions i gents DEMPEUS

  1. Pingback: Visites, xerrades, mobilitzacions i gents DEMPEUS | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s