Montcada i Reixac en defensa de la sanitat públic, i Manresa també


La Favmir seguirà amb les mobilitzacions en defensa de l’actual sistema sanitari.

El secretari de la plataforma a favor de la salut pública Dempeus anima els veïns a denunciar l’administració per la via civil

A principi de febrer, l’Ajuntament posarà en marxa el sistema de transport per als usuaris del CAP que, en horari nocturn, no es puguin desplaçar fins al CUAP de Ripollet. Segons fonts municipals,
es farà una prova pilot durant tres mesos d’aquesta nova mesura impulsada pel govern local.

Mentrestant, al tancament d’aquesta edició, la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) convocava el 19 de gener, la primera manifestació del 2012 en contra de les retallades en sanitat i per reclamar que torni a funcionar el servei d’urgències nocturn a l’ambulatori de la plaça Lluís Companys. Però el primer acte reivindicatiu de l’any del col·lectiu va tenir lloc l’11 de gener.

Antoni Barberà, a l’esquerra, intervé en presència del president de la Favmir, Antonio Cera

El secretari de la plataforma Dempeus per la sanitat pública, Antoni Barberà, va oferir al Kursaal una xerrada que va donar una injecció de moral i optimisme als promotors de la lluita veïnal. Nova estratègia. “No ens hem de resignar ni deprimir, sinó denunciar per la via civil, administrativa, internacional i penal totes les decisions de l’estat que atemptin contra els drets de la ciutadania”, va apuntar Barberà, qui va posar com a exemple d’aquesta nova estratègia la dimissió del president de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, com a director general del hòlding d’empreses municipals de Reus, Innova, i com a director de serveis de l’Ajuntament de Reus, arran d’una denúncia de la CUP de Reus per la incompatibilitat de càrrecs públics i privats. Barberà va desmentir que el sistema de sanitat pública actual sigui insostenible, com assenyala l’administració per justificar les retallades, i va assegurar que Catalunya dedica el 5,8% del seu PIB a la sanitat, molt per sota d’Espanya, amb un 6,7%. “No és veritat que gastem molt, el que passa és que volen convertir la sanitat en un negoci”, va concloure el ponent.

Nuet pren la paraula davant la Casa de la Vila

Nuet insta a les mobilitzacions. El diputat montcadenc d’EUiA al Congrés de Madrid, Joan Josep Nuet, va participar a la manifestació que la Favmir va convocar per tancar l’any, el 22 de desembre, mentre se celebrava el Ple ordinari de desembre i durant el qual la Favmir va desplegar una pancarta a l’inici de la sessió. Nuet va instar el govern municipal i la resta de forces a encapçalar les manifestacions ciutadanes.

Font: laveu.cat

i el 20 de gener Dempeus també hi era a Manresa, en Un debat sobre el copagament conclou que no és la solució. Ho recull Regió7.cat:
.

La sala d'actes del Centre Cultural el Casino va quedar petita per acollir tot el públic que va assistir al debat g. c

El copagament no és una medecina miraculosa per curar un sistema sanitari que també va viure la seva bombolla, com va passar amb el món de la construcció, i que ara n’està pagant les conseqüències. Ara bé, calen solucions per tal que de l’estat agònic no passi al catatònic i irreversible.


 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s