Demà tens una cita a l’Ateneu Roig


Demà 19 de gener hem quedat a l’Ateneu Roig per la 2ª trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de la sanitat pública a Catalunya.
.
 

Ara que el govern de l’estat parla de responsablilitat penal per els polítics que gastin per sobre del pressupostos, els recordem que nosaltres també volem exigir responsablilitat penal als polítics que destrueixen els serveis públics, en particular el sistema públic de salut i més en particular el de Catalunya. 

Amb l’objectiu d’impulsar un veritable moviment de denúncia en el sentit més clàssic: promoure una gran DEMANDA judicial contra els responsables de la situació malmesa a cop de retallada sanitària i dels serveis públics. Entenem que hi ha cas sobrat per a sotmetre les autoritats responsables al judici de la llei, expressada en documents tant importants com la mateixa Carta Magna, la Constitució (art 4), l’Estatut d’Autonomia, o fins i tot el Codi Penal.

La idea base va ser formulada pel company i amic Carlos Jiménez Villarejo, (veure Dempeus), quan interpreta que es pot estar vulnerant l’article 542 del Codi Penal per part de les Administracions que haurien de garantir – i mai impedir- l’exercici dels drets ciutadans cívics… i democràtics i socials.

Després d’una exitosa primera trobada de més de 60 persones el 29 de novembre passat es va iniciar el camí per una Iniciativa Penal Popular. Durant aquest temps ha estat trballant una comissió més reduida i demà ens tornarem a trobar tots per donar unaltre pas endavant en aquest camí per la reclamació de responsabilitats, que hauria de permetre un seguit d’accions a tots els nivells, en sintonia amb la millor tradició, d’una fiscalia actuant en defensa del be comú i de la Salut Pública com a màxima expressió de la justícia d’una societat.

Tanmateix la violència de les agressions és tan extrema que les situacions derivades son presents a la quotidianitat del patiment social i ciutadà. Nous casos d’incidències, d’efectes negatius directes i col·laterals, i una llarga llista de problemes i greuges.

Molts d’ells comencen a aparèixer als media, malgrat el control estricte de l’Administració i la seva llarga ma.  La realitat és aclaparadora.

Alguns casos han esta tan greus que han acabat amb resultats de mort o mala praxis d’atenció atribuïble al fet mateix de les retallades.  Alguns casos de conflictes d’interessos, d’incompatibilitats manifestes, van despuntant a mitjans lliures i conseqüents. Molt especialment el fil informatiu impulsat pels companys de Cafè amb Llet i a Diari de Girona, dels que Dempeus ha donat continuada notícia.

També la gran novetat d’una denuncia des de Reus, via regidor de la CUP i altres companys, contra el Director de l’ICS, Josep Prat i l’entramat Ramon Bagó, Carles Pellicer, i el mateixos Boi Ruiz i Artur Mas al final del cabdell. Una gran notícia que volem assenyalar i que sobre la qual volem felicitar l’actitud d’aquets companys.

Des de Dempeus, igual que esperem des de molts altres entitats que confluïm en el procés, ens sembla oportú de començar a recordar ara aquesta convocatòria. I per això aquestes breus línies.

Entre totes i tots anirem decidint, junts i plegats, confluint i sumant, quines son les accions més adients, ràpides i oportunes per passar de la resistència (que pensem prolongar el que calgui) a l’ ofensiva i començar a demanar responsabilitats, denunciar públicament  i exigir aplicació deguda per justícia.

De bon segur serà una assemblea tant rica i gratificant com va ser la mencionada de novembre i esperem que tant útil i operativa doncs les nostres legítimes reivindicacions no poden  esperar ni un dia més.

Us hi esperem !!

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública, Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Demà tens una cita a l’Ateneu Roig

  1. Pingback: Jo soc DEMPEUS, per una IPP | Secció Sindical de la UGT del CSdM

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s