La plataforma UnitspelCAP mostrarà el seu rebuig contra les retallades al president Artur Mas avui dissabte a Lloret


Actualitzem aquest post amb el següent comunicat de UnitspelCAP:
 

UNITS PEL CAP TV!!!!!

Després de mesos treballant sobre temes sanitaris, la Plataforma Units Pel CAP inaugura el seu canal de televisió: “Units Pel CAP TV” (UpCTV) amb una exclusiva entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas.

L’entrevista, que es centrarà en temes sanitaris, tindrà lloc a Lloret de Mar abans de l’acte d’inauguració d’una biblioteca. Els professionals d’UpCTV portarem les eines de treball dels periodistes convencionals (càmeres, micros y papers amb preguntes) i també farem servir les més modernes eines del periodisme ciutadà: pancartes, xiulets, tambors i megàfons, cada dia més imprescindibles per a que els polítics escoltin.

Convoquem a tots els companys periodistes –als quals agraïm la seva feina de difusió- així com també a tots els ciutadans que estan farts del desastre, la inoperància, les mentides, els silencis i manques de resposta inacceptables, i la cada cop més evident corrupció al sistema públic sanitari.

Lloc: Plaça Pere Torrent · Lloret de Mar

Dia: Dissabte 14 de gener

Hora: 12hs

Atentament,

Els directors i treballadors –sense nòmina- d’Units Pel CAP TV

Li farem aquestes preguntes:

1.- Senyor Artur Mas: les sospites sobre de corrupció no paren de crèixer durant els últims dies. Fins i tot l’Oficina Antifrau actua d’ofici. Davant d’aquesta situació de sospita generalitzada sobre càrrecs tan importants com el de president de l’ICS i membres del CSC, té previst aturar les retallades fins que tot plegat s’aclareixi?

2.- Un exemple, senyor President: com pot ser que el president de l’ICS, Josep Prat, no faci la declaració de la renda com la resta dels ciutadans? Creu que la seva vessant d’evassor fiscal és compatible amb la tasca com a president de la major institució sanitària del país?

3.- Un altra exemple: tot i que es paguen amb diners públics, els salaris dels alts càrrecs de la CMSM segueixen sent un secret. A vostè –que fa poc ha estat a Anglaterra, on per 10 euros destitueixen un ministre- li sembla propi d’un estat democràtic aquesta opacitat o més aviat parlem de ‘república bananera’?

4.- El mitjans de comunicació s’han fet ressó del cas de Ramón Bagó, un home que es contracta a si mateix amb diners públics. Tenint en compte que aquest senyor té la Creu de Sant Jordi, creu que pot acabar igual que Millet?

5.- Senyor Artur Mas: ens podria dir perquè una empresa pública –el CSC- dona serveis a Codelco, Accions de Mèxic i al govern del Marroc i Albània?

6.- President: tenim casos sobre la taula com el del malalt terminal de càncer de Mataró, a qui se li va negar la morfina i fa pocs dies ens assabentem que una ciutadana que pateix una malaltia degenerativa s’està morint sense atenció. Això ha passat mentre Josep Prat cobrava 300.000 euros l’any i diversos ‘càrrecs de confiança’ a Girona s’emporten a casa 1 milió d’euros. Creu vostè que el seu Govern està prioritzant adequadament els recursos dels ciutadans?


Quatre mesos de protestes pel tancament de les urgències de nit als CAP de la Selva interior

SANTA COLOMA DE FARNERS | E.BATLLE

Quatre mesos són els que han transcorregut des que el Departament de Salut va posar fi al servei d’urgències nocturnes a set CAP (Centres d’Atenció Primària) de la Selva interior. Una data, el 12 de setembre de l’any passat que ha marcat un abans i després en aquesta zona de la comarca, perquè va néixer un moviment ciutadà -ara conegut sota el nom de plataforma UnitspelCAP- que s’ha mobilitzat fins a dia d’avui per recuperar aquest servei sanitari durant les nits als ambulatoris de la comarca.

Una de les accions més rellevants de la plataforma i que ha durat fins ara és l’ocupació d’aquests centres sanitaris durant les nits, durant l’horari en què hi solia haver el servei d’urgències nocturnes. En aquests moments però, tal com van explicar ahir fonts de la plataforma, l’ocupació dels centres es realitza de forma diferent. Si bé els CAP estan tancats durant les nits, membres de la plataforma els ocupen almenys una nit a la setmana per fer-hi les assemblees.

A banda d’aquesta actuació, durant aquests mesos també han realitzat d’altres mobilitzacions com ara l’ocupació de la seu de la Generalitat a Girona per exigir dades al Departament de Salut i aquest desembre van anunciar que el seu moviment, juntament amb altres de Catalunya, emprendrà accions legals per portar als jutjats el Govern català per «la injustícia i la presumpta il·legalitat de les retallades». Sobre aquest darrer punt, el moviment selvatà segueix reunint-se amb d’altres paltaformes sobre retallades del país i el proper dia 19 es trobaran a Barcelona per posar en comú les diferents idees sobre com orquestrar la possible denúncia als membres del govern de la Generalitat.

Cal recordar que la zona de la Selva interior es troba sense servei d’urgències a la nit en set ambulatoris, els situats a Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Breda, Hostalric, Sils, Vidreres i Anglès fruit de la reorganització del servei que va realitzar el Departament de Salut, que els suposa un estalvi d’un milió d’euros anuals, segons ha explicat en més d’una ocasió la conselleria. Ara el servei urgent sanitari a les nits en aquesta zona de la Selva funciona de forma que qualsevol ciutadà si té una urgència ha de trucar al telèfon 112 o bé traslladar-se fins al Punt d’Atenció Continuada (PAC) que es troba al dispensari de Santa Coloma de Farners.

Segueixen les mobilitzacions

Convocatòria al Facebook

Tot i els quatre mesos la plataforma UnitspelCAP no atura les seves mobilitzacions, la propera serà dissabte tal com van confirmar fonts d’aquesta i consistirà a desplaçar-se fins a Lloret de Mar durant la visita institucional del president de la Generalitat, Artur Mas, que realitzarà la Casa de Cultura.

En aquesta acció, fonts de la plataforma ciutadana de la Selva interior asseguren mostrar el seu rebuig a les retallades del govern de Mas i alhora, denunciaran el president -com ja van fer aquest estiu a Sant Hilari- la falta d’informació per part de la conselleria de Salut. I també li recordaran les últimes notícies relacionades amb alts càrrecs del Departament de Salut com ara la denúncia a Fiscalia per part de la CUP de Reus a Josep Prat, el president de l’Institut Català de la Salut, entre d’altres.

Font: Diari de Girona

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a La plataforma UnitspelCAP mostrarà el seu rebuig contra les retallades al president Artur Mas avui dissabte a Lloret

  1. Pingback: #unitspelCAP Aturem les #retallades corruptes « unitspelcap

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s