Qui és el director de l’ICS Josep Prat?


En aquest bloc ja li hem dedicat algún que altre post al director de l’ICS (veieu Més conflictes d´interessos en sanitat: Josep Prat Domènech), ara els companys de Reus s’han dedicat a buscar informació d’aquest personatge i ens envien uns quants links i uns comentaris.
.

Resulta que és amo d’un hòlding d’empreses públiques a INNOVA, i hem pensat que podria ser interessant per tots nosaltres tenir més informació … si és que no la teniu ja.

A més ahir es va presentar un document de treball de la Generalitat a ESADE, on s’especifica clarament (tot i el desmentiment de l’Homs) que es vol imposar una pòlissa per accedir a la sanitat.

Us deixem alguns enllaços sobre el tema:

Germà Gordó i Artur Mas. Foto: JOSEP LOSADA.

La destrucció de l’actual model sanitari català ha estat concebuda i és dirigida per Josep Prat Domènech, ara president de l’Institut Català de la Salut ( ICS), segons informen fonts de la Conselleria Salut i també de la d’Economia. Políticament, qui segueix més el tema, des de la presidència de la Generalitat, és Germà Gordó, secretari del govern i col·laborador tan estret de Mas com ho va ser Prenafeta de Pujol. Germà Gordó és l’antic gerent de CDC i continua sent l’home clau en el finançament del partit.

L’estratègia de Prat és vendre tot allò que trobi comprador. Atès que el valor del conjunt de la sanitat catalana -o dels trossos que tinguin comprador- és molt alt, caldrà la intervenció de grups sanitaris multinacionals i de societats, també internacionals, de capital risc.

El president de l’ Institut Català de la Salut i principal artífex de les retallades sanitàries, Josep Prat, és a més el director general d’un immens conglomerat d’ens instrumentals, molts dels quals sanitaris, nascuts a Reus. Des del 2003, en que deixà de ser director general del Servei Català de Salut, Prat dirigeix de manera omnímode un opac holding municipal reusenc, Innova Grup d’Empreses SA.

Agraïm als companys de Reus la seva tasca de cerca d’informació al voltant d’aquest individu.
Per la nostra banda volem afegir un altre link Els vincles de Boi Ruiz amb la sanitat privada: qui és qui al departament de Salut? del diari ara.cat del 6 de novembre.
.

Boi Ruiz, conseller de Salut

Boi Ruiz

L’home triat per Artur Mas per pilotar la reforma del model sanitari procedeix de la Unió Catalana d’Hospitals (La Unió), la patronal sanitària majoritària i més antiga de Catalunya, que agrupa gairebé 100 entitats i dóna feina a uns 40.000 treballadors. Boi Ruiz n’era el president, però abans també hi havia exercit de director general.

Roser Fernández, secretària general de Salut

Roser Fernández Alegre

La secretària general del departament de Salut va ser, des del febrer del 2008 fins al desembre del 2010, directora general de La Unió, la patronal privada que havia presidit Ruiz, que la va reclamar a la conselleria. Des del juliol del 2004 fins al gener del 2007 va ser directora d’Estratègia i Anàlisi Econòmica de la Regió Sanitària de Barcelona.

Josep Maria Padrosa, director de CatSalut

Josep Maria Padrosa

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut) va ser, des del 2007 i fins al seu nomenament, membre de la junta directiva de la patronal privada La Unió. Padrosa, llicenciat en medicina, ha exercit altres càrrecs en l’administració, com els de director general d’Emergències i Seguretat Civil (2000-2002) i de Fisiogestió (2002-2010).

Josep Prat, president de l’Institu Català de la Salut (ICS)

Josep Prat

Compagina la seva funció com a president del consell d’administració de l’Institut Català de la Salut (ICS) amb la de conseller d’USP Hospitals, un dels grans grups hospitalaris privats amb presència a l’Estat. Prat també exerceix des del 2003 el càrrec de director general d’Innova Grup d’Empreses SA, el hòlding de societats municipals de Reus.

Joaquim Casanovas, director gerent de l’ICS

Joaquim Casanovas

Nomenat el juliol passat en substitució d’Enric Argelagués –que havia presentat la dimissió–, Casanovas era des del febrer del 2011 director dels Serveis Territorials de Salut a Girona. Des del juny del 2006 havia exercit de director assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Francesc Sancho, secretari d’estratègia i coordinació

Francesc Sancho

Metge de professió, té el perfil més polític de la cúpula de Salut. Ha estat alcalde de l’Ampolla i delegat del Govern a les Terres de l’Ebre (2001-03), així com president del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre i del d’Aigües de Tarragona. Ha exercit de diputat i portaveu de la comissió de salut.

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Qui és el director de l’ICS Josep Prat?

  1. Xavi dijo:

    Gràcies per posar nom, cara i ulls a qui juga amb la vida dels treballadors

  2. Pingback: #Op3mesos Del 12 de setembre al 12 de desembre #unitspelCAP « unitspelcap

  3. Pingback: #Op3mesos Del 12 de setembre al 12 de desembre #unitspelCAP « Grup de Defensa de la Sanitat Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s