Molins contra les retallades presentarà una Iniciativa Penal Popular contra Boi Ruiz


La plataforma Molins contra les retallades vol presentar una Iniciativa Penal Popular contra el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Serà una denúncia col·lectiva amb altres moviments ciutadans. Més de 50 persones es van manifestar dilluns passat tot i la pluja i el mal temps.

La pluja va fer que el nombre de manifestants sigui menor // Jose Polo

Setze dilluns consecutius manifestant-se per tenir un ambulatori i una farmàcia de guàrdia 24 hores sense aconseguir ni una tímida resposta per part de la Generalitat de Catalunya són molts. Això és nota en els ànims de les persones que hi participen que ja van deixar fa 15 dies la “gran manifestació” en només 150 persones i que dilluns passat, amb el mal temps i la pluja molt presents a Molins de Rei, van decidir quedar-se a casa.

Tot i això, el nucli dur del moviment format per la gent de la comissió de la plataforma Molins contra les retallades no és rendeix i segueixen cercant noves vies per aconseguir mobilitzar a més gent. Han decidit en assemblea presentar una Iniciativa Penal Popular (IPP, una demanda judicial per la via civil subscrita per molta gent) en contra del Conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Serà una denuncia col·lectiva coordinada amb altres pobles del Baix Llobregat, amb els que també es prepara una manifestació conjunta el proper 18 de desembre. A més a més aquesta setmana presenten les més de 4.000 signatures que han aconseguit a l’Ajuntament de Molins de Rei.

Un dilluns més de manifestació

L'assemblea va decidir presentar una IPP contra el Conseller de Sanitat // Jose Polo

Sembla que les persones d’una major edat són les més combatives. Mentre dilluns passat el jovent es va quedar a casa, entre 50 i 75 persones, la majoria d’una mitjana d’edat elevada i tots tapats a més no poder, es van manifestar pels carrers de la vila suportant el fred i la pluja intermitent.

Una veïna, la Juana Soler, explicava els motius per seguir manifestant-se tot i la manca d’efectivitat real que s’està patint fins ara. “Jo em manifesto ja que crec que un poble com Molins ha de tenir dret a tenir un servei d’urgències” afirmava convençuda. “No em vull imaginar el món que li estem deixant als nostres fills” i també aprofitava per dir que a ella mai li ha interessat la política.

Durant l’última assemblea es va rebre la visita d’un especialista del CAP de Sant Feliu de Llobregat vinculat al sindicat CCOO. “Ara, estem donant hora per l’uròleg pel 2013″ explicava. Una senyora assistent confirmava l’afirmació: “Això és veritat, a mi m’ha passat amb el meu marit”, confirmava amb preocupació.

Font: Viu Molins de Rei

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Molins contra les retallades presentarà una Iniciativa Penal Popular contra Boi Ruiz

  1. Pingback: Que lo sepa Artur Mas: Un millón de votos NO avalan las políticas de desigualdad « Punts de Vista

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s