Què passa amb l’edifici de Traumatologia de la Vall d’Hebron?


El moviment de personal i la reducció de plantilla que s’està produint a l’edifici de Traumatologia fa témer a molts a l’Hospital Vall d’Hebron que la intenció del Govern podria ser buidar-lo per vendre’l al món de la sanitat privada.

Segons que han denunciat fonts sindicals a CatalunyaPress, a partir del proper dilluns quaranta dels cinquanta treballadors de la cuina de l’ledifici de Traumatologia passaran a l’Hospital General, i els altres deu combinaran la feina als dos edificis.

Fonts de l’hospital asseguren que això no suposarà cap pèrdua de llocs de treball, sinó d’una simple “reorganització interna dels recursos de l’Àrea de Cuines que són molt necessaris a l’Àrea General on cada dia es cuina per a 600 persones”.

Els sindicats consultats per aquest diari asseguren que no és el primer moviment sospitós que es fa a l’hospital, ja que en l’actualitat hi treballen a Traumatologia més d’un 30% menys de personal del que hi havia hagut fa només uns anys, ja que la política de renovació de només el 50% de les baixes i jubilacions els ha afectat especialment.

Asseguren que al centre ja fa uns dos anys que hi ha una planta tancada –això ho confirma l’hospital-, però afegeixen que de les dues que es van tancar durant l’estiu només una s’ha obert completament, i l’altra funciona “a la meitat”.

Sospites de privatització

Fets com els descrits són els que fan pensar a dues fonts d’aquest diari que Salut podria estar pensant en buidar l’edifici, traslladar i reorganitzar el personal en alguna de les tres plantes del general que estan buides –la cinc, la nou i la deu- i, tancant el cercle, vendre l’edifici a alguna mútua o empresa privada.

“És un edifici golós, amb quiròfans recentment adquirits i amb la millor tecnologia, pagats per tots els catalans”, afirmen les fonts consultades. Així mateix, adverteixen que és possible fer-ho perquè el Govern de la Generalitat va aconseguir la titularitat de la Vall d’Hebron a canvi de donar suport a la reforma de pensions.

En aquesta operació, l’executiu també va endur-se el sol d’altres importants hospitals com el Josep Trueta de Girona, Bellvitge, Can Ruti, Arnau de Vilanova de Lleida, Verge de la Cinta de Tortosa i Viladecans.

Desmembrament de l’ICS

Tal i com va publicar CatalunyaPress en exclusiva, i després El País va aconseguir un document intern del Departament que ho acreditava, el Govern té la intenció de desmembrar l’Institut Català de la Salut en vint empreses diferents. El mateix conseller Boi Ruiz ha arribat a dir que voldria que cada hospital tingués “autonomia” i l’ICS deixés de tenir una personalitat jurídica única.

No és el primer hospital que intenta privatitzar una de les seves àrees. Així, aquest diari ja va denunciar al maig la intenció i la posterior marxa enrere de Bellvitge de vendre l’àrea de Radiologia.

S’encadenen a Viladecans

En el marc de les protestes contra les retallades, i com a prèvia a una vaga que el sindicat CGT ha convocat per aquest divendres, un sindicalista i un usuari es van encadenar a les portes de l’hospital de Viladecans, com es pot veure a la imatge que encapçala la informació.

Font:  Catalunya Press

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s