La patronal sanitària de Boi Ruiz reclama introduir el copagament


La patronal del sector privat i concertat La Unió Catalana d’Hospitals -de la que era cap l’actual conseller contra la sanitat pública de CiU, Boi Ruiz- ha reclamat introduir el copagament i revisar la cartera de serveis públics perquè només s’ofereixin gratuïtament els essencials i aconseguir així que qui vulgui sanitat decent tingui de pagar-la o quedar-se’n fora. Aquells serveis que quedin fora de l’oferta pública els hauria d’assumir el sector privat. Aquestes són algunes de les propostes que La Unió ha inclòs en un informe presentat aquest dilluns i que contempla 100 propostes més per desmontar el sistema sanitari català.

També volen vincular el salari dels professionals a la seva productivitat i revisar l’actual sistema de copagament de fàrmacs fent que la subvenció sigui segons la renda.

La patronal, que engloba 380 centres que donen feina a 45.000 treballadors a Catalunya, ha titllat d'»inassumibles» noves retallades pressupostàries en el sector durant 2012.

A la presentació de l’Informe ‘Repensant el model sanitari’, el president de La Unió, Manel Jovells, ha afirmat que una retallada del 10% és el «màxim assumible», per la qual cosa ‘una nova retallada hauria d’anar acompanyada d’un canvi estructural del model sanitari’.

El president ha constatat que el procés d’aplicació de la retallada ha estat «dolorós i complicat», tot i que ha alabat ‘el coratge i la valentia’ de la Conselleria de Salut de la Generalitat per aplicar aquestes retallades, desmontar el sistema sanitari i traspassar el negoci a la privada.

El departament de Boi Ruiz, precisament exdirigent de La Unió, ha reduït aquest any un mínim d’un 3% la compra de l’activitat sanitària en l’àmbit concertat i ha reduït les tarifes d’aquesta compra un 2% respecte a l’any passat, mentre la sanitat pública ha patit retallades de fins el 20% per part de l’amo de les privades.

Font:  Diari de Girona                   Vist aSirius

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Copago, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s