DEMPEUS contra la reforma Constitucional !! Votar és fer salut !!


UN DIMARTS, LABORABLE, A LES 18’30 HORES DE LA TARDA, …MILERS DE PERSONES, CIUTADANS I CIUTADANES EMPODERATS I EN PLE EXERCICI DE LA SEVA SOBIRANIA I DRET DEMOCRÀTIC HEM SORTIT ALS CARRERS DE TOTA ESPANYA, I EN AQUEST CAS A BARCELONA, PER DIR QUE NO VOLEM AQUESTA REFORMA CONSTITUCIONAL QUE ENS VOLEN IMPOSAR I QUE TENIM DRET I DETERMINACIÓ D’EXIGIR SER CONSULTATS.

Que aquesta és una nova agressió en la dinàmica brutal de retallades socials i de serveis públics (amb especial i crua menció per la salut i la sanitat). Que cal defensar-nos i no acceptar resignadament i suïcida una nova concessió a la tirania dels mercats i als seus executors de la UE, el FMI, el G-8, oferint la submissió per Llei Constitucional a un sostre de dèficit que suposarà encara més la renúncia a polítiques d’inversió social sota la dictadura del deute. És la desigualtat i la injustícia com explica Àngels Martínez Castells al seu Punts de Vista.

Que democràticament no poden prendre una tan greu decisió sense consulta popular, sense un Referèndum, per més que legalment el corró parlamentari de PSOE/PP (i la passivitat de CiU) els ho permeti, negant així la sobirania del poble.

Que nosaltres afirmem que la Democràcia i el Votar son coses bones per la Salut i que des de Dempeus per la salut pública, hem estat de forma conseqüent impulsant la mobilització i explicant a la nostra web i als nostres actes com mostrar la nostra insurgència front les retallades i contrareformes constitucionals al servei del neoliberalisme més patològic.

També podeu llegir una crònica del que ha publicat al respecte la web de CC.OO de Catalunya

El 6 de setembre, prop de 20.000 persones s’han mobilitzat a Barcelona contra la reforma de la Constitució
Manifestació «Contra la reforma #jovullvotar»

El dimarts 6 de setembre Barcelona ha acollit una manifestació, que ha reunit prop de 20.000 persones, contra la reforma de la Constitució espanyola impulsada pel Govern central. La marxa ha començat a la plaça Urquinaona / Via Laietana a les 18.30 hores i ha baixat fins al final de la Via Laietana, on s’ha llegit el manifest.

Aquesta mobilització -també s’han convocat marxes en les altres capitals de província- havia estat convocada per sindicats i entitats socials de Catalunya (CCOO, UGT, USOC, CONFAVC, CNJC, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya, AICEC-ADICAE, Dempeus per la salut pública, Sindicat d’Estudiants, FAPAES, Ateneus Laics i Progressistes, Moviment Laic i Progressista i Fets).

La companya Montse Vergara (Dempeus- Greds) i el professor Vicens Navarro llegint el Manifest.

Els assistents han demanat un referèndum davant l’agressió que suposa per al nostre estat del benestar aquesta reforma de la Constitució impulsada a corre-cuita pel Govern espanyol, amb el suport del principal partit de l’oposició. Es tracta d’una reforma que s’ha fet al dictat dels mercats i dels màxims dirigents d’Alemanya i França, Merkel i Sarkozy.

Els grups parlamentaris del PSOE i el PP han tirat endavant una reforma de la Constitució espanyola que no ajudarà a la reducció dels actuals nivells de dèficit públic i provocarà un deteriorament encara més greu de la situació del teixit econòmic i social del nostre país. La reducció del dèficit només es pot aconseguir mitjançant la promoció del creixement econòmic i l’ocupació, una reforma fiscal equitativa i progressiva i un rigor permanent en l’ús de la despesa pública. Al mateix temps, aquesta reforma imposa una greu limitació a l’autonomia dels governs democràtics i a la capacitat d’autogovern pressupostari de les diferents administracions públiques. Això afectarà greument a la seva capacitat d’utilitzar la política pressupostària al servei dels objectius de la política general. Motivada, suposadament, pels atacs especulatius als deutes sobirans, la reforma introdueix en la nostra màxima norma jurídica un factor econòmic de caràcter netament procíclic que pot arribar a impedir l’acció dels governs per a què la nostra economia no entri, en el futur, en una recessió. Constitueix també una amenaça permanent per a les prestacions i institucions de l’estat de benestar, les polítiques socials i la cooperació per al desenvolupament.

Aquesta manifestació tindrà de ben segur continuïtat en els propers dies i setmanes en una tardor que es presenta molt calenta davant les agressions socials i les fortes retallades de serveis públics que estan anunciant i aplicant el Govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya.

Font: La Ratera de Toni Barbarà

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s