Èxit dels “Talls Contra Retallades”


Aquest dissabte 3 de setembre al migdia grups en defensa de la sanitat pública d’arreu del país van fer talls intermitents de carreteres per alertar a la població de les terribles conseqüències que tindran les retallades per a la salut dels ciutadans de Catalunya.

“És increïble –explica un ciutadà de Breda que tallava la C-35- però en dues hores de talls cap conductor s’ha enfadat… es nota que defensem una cosa que és de tots”. En aquest punt de la comarca de La Selva, un dels més afectats per les retallades, s’ha pogut veure com conductors i manifestants intercanviaven opinions, informació sobre el tema. La iniciativa, que portava com a lema “Aturem-nos un moment, talls contra retallades”, ha tingut seguiment a ciutats com:

Banyoles, Breda, Hostalric, Blanes, Palamós, Tarragona, entre d’altres.

A Blanes amb uns 200 manifestants –entre els que es trobaven treballadors de la sanitat així com polítics com el diputat Joan Boada- els talls han tingut lloc a la carretera d’Accés a la Costa Brava. Allà, un grup de metges arribats de Girona valorava la possibilitat de constituir una cooperativa per a atendre gratuïtament a les persones que tinguin una urgència durant la nit.

A poblacions com Anglès i Hostalric els manifestants van tenir el recolzament de manifestants vinguts de pobles veïns més petits com Sant Feliu de Buixalleu, Amer, Sils, Maçanet, Riells i Viabres…

La bona acollida que ha tingut la proposta a la zona es deu a l’enorme impacte que aquestes retallades tindran en una zona de muntanya, on les carreteres són sinuoses i la població està molt disseminada, la qual cosa fa que molt ciutadans es trobin a més de 35 minuts en cotxe del primer metge de guàrdia.

Durant el transcurs de la jornada les diferents mobilitzacions han estat en contacte via Internet i es va començar a parlar de la possibilita de fer aquestes accions de manera regular, i es va proposar repetir-ho cada dissabte i anar sumant poblacions a la iniciativa.

A Tarragona els talls tindran lloc a les 19:30 als tres principals accessos a la ciutat. Per a més informació podeu visitar la web www.tallscontraretallades.wordpress.com i seguir el hashtag #tallcontraretallades a Twitter.

Font: #tallscontraretallades

Veure també:

Carreteres tallades contra les retallades a Salut, matí i tarda (ara.com)

Mobilització a Blanes contra les retallades sanitàries (diaridegirona.cat)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Èxit dels “Talls Contra Retallades”

  1. Pingback: El cierre de urgencias aviva las protestas por la sanidad | Dempeus per la salut pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s