Contra les retallades … aturem-nos un moment


El Moviment Ter-Brugent ha posat en marxa una campanya molt interessant en defensa de la sanitat pública. L’acció porta per títol “#tallscontraretallades · Aturem-nos un moment”

Aquí teniu el link del document que transcribim a continuació.


El que està passant no és broma: milions de catalans s’enfronten al major atac a la seva salut de la història. Des de grans hospitals fins a petits C.A.P. de poble tanquen serveis i deixen a la seva sort a milions de persones. Una decisió dels nostres governants que generarà milers de morts que podrien evitar-se.

Una decisió que el partit que governa NO VA INCLOURE AL PROGRAMA ELECTORAL AMB EL QUAL VA CONCÒRRER A LES ELECCIONS!

El que està passant no és broma: milions de catalans s’enfronten al major atac a la seva salut de la història. Des de grans hospitals fins a petits C.A.P. de poble tanquen serveis i deixen a la seva sort a milions de persones. Una decisió dels nostres governants que generarà milers de morts que podrien evitar-se.

Un govern que, a més, ha deixat clar en repetides ocasions que no farà cas a les mobilitzacions ciutadanes. El mateix Andreu Mas-Collell, Conseller d’Economia admet que la resposta que està intentant articular la ciutadania “no el sorprèn” i que ja “esperava un cert nivell de contestació”… És a dir: el neguit que impulsa a milers de catalans a manifestar-se contra les retallades sanitàries són per al govern “efectes col·laterals”, poc més que una ‘pataleta’. Davant d’això, no queda cap altre sortida que augmentar el clima de tensió social.

Ja hem pogut comprovar que les marxes, les pancartes i els comunicats que demanen una negociació dels plans de retallades en sanitat no tenen cap efecte. Tenen posada ‘la directa’ i no semblen prendre seriosament l’angoixa del poble català.

LA PRESSIÓ QUE EL POBLE HA EXERCIT FINS
ARA NO HA OBERT VIES DE NEGOCIACIÓ

A centenars de viles i pobles la gent intenta exercir pressió sense èxit degut a la poca població, a la manca de coordinació amb altres veïns, al poc impacte que aquestes reivindicacions tenen a nivell mediàtic.

Per això, perquè és indispensable donar un tomb a aquesta situació, coordinar les accions a tot el país i crear un clima de tensió que no puguin ignorar.

CONTRA LES RETALLADES…ATUREM-NOS UN MOMENT

LA PROPOSTA:

El proper dissabte 3 de setembre s’hauran consumat molts dels tancaments de serveis sanitaris bàsics. Aquell dia ATURAREM TOTA LA XARXA VIÀRIA CATALANA.

Perquè ho farem?

 • El dret a la vida que significa tenir accés a serveis sanitaris mínims és de vital importància i no podem romandre indiferents. Si cal tallar carreteres per a que ens escoltin, es tallaran.
 • Per que una acció coordinada a tot Catalunya no podrà ser aturada per les forces de seguretat.
 • Per que provocarà conseqüències a nivell econòmic i social.
 • Per que generarà un impacte mediàtic que fins ara no han assolit les protestes i faran que les nostres reclamacions siguin escoltades més enllà de les nostres
  fronteres.
 • Per que fins ara totes les altres accions no han obligat a negociar al govern.

ATUREM-NOS UN MOMENT
#tallscontraretallades

Com ho farem?

 • Arreu de la geografia catalana tallarem les principals vies de comunicació. Es tallarà la via 5 minuts i s’obrirà 5 minuts.
 • Durant el 5 minuts de tall els manifestants informaran als conductors aturats de la gravetat de la situació que ens porta a prendre aquesta acció.
 • Durant els 5 minuts de tall els manifestants oferirem aigua als conductors i fruita fresca als nens que viatgin als vehicles. El tall és una manera d’unir-nos per defensar la sanitat de tots i no un enfrontament manifestants conductors.
 • La convocatòria es fa pública amb suficient antelació com per alertar a tota la ciutadania, a la qual se li recomana fer servir el transport públic. Es posarà a disposició dels ciutadans un mapa actualitzat amb la informació de les carreteres que es veuran afectades.
 • Les assemblees de cada poble s’encarregaran de convocar als ciutadans de les seves poblacions, de difondre l’acció i de triar les vies que es tallaran.
 • Es facilitarà en tot moment el pas a tots els vehicles d’emergències
 • Així mateix, els membres dels grups que tallaran les carreteres estaran atents a qualsevol situació d’emergència dels vehicles particulars i facilitaran, en cas necessari, la circulació.
 • Els participants evitaran en tot moment enfrontar-se a les forces de seguretat i es limitaran a exercir la resistència passiva.

> Per difrondre l’acció a Twitter l’etiqueta és #tallscontraretallades.
> Facebook trobareu l’event “Aturem-nos un moment”
> correu de contacte: moviment.ter.brugent@gmail.com

ATUREM-NOS UN MOMENT

Font: Assemblea de Breda, i també es ta resó el Grup de Defensa de la Salut Pública i la revista cafeAMBllet.

I recordeu que tenim una Convocatoria el 2 de Setembre: Prou Retallades- Usuaris i Sanitaris Units en una Marxa

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Contra les retallades … aturem-nos un moment

 1. Molt bona proposta. La reproduiré al meu blog!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s