Dempeus defiende la salud pública en las Universidades de Verano


Dempeus per la Salut Pública, representado por Àngels Martínez Castells, tendrá la oportunidad de explicar y difundir nuestras propuestas Por una Nueva Política de la Salud surgidas en la Convención celebrada el pasado día 22 de junio en dos universidades de verano:

  • el 6 de julio en las VII Jornades de la UPEC:  Resistències a la Universitat Progressista d’Estiu. La participación de Dempeus será dia 6 de 9:30 a 11:30 en  el eix LES FRONTERES SOCIALS. Sesión compartida con la periodista Milagros Pérez Oliva, la doctora y ex-consellera de salud Marina Geliy Àngels Martínez Castells, economista y presidenta de Dempeus.

Sobre la primera ponencia os hablamos en el post Derechos humanos y políticas sociales en el contexto de la crisis, sobre la segunda en Suma’t a les Resistències de la UPEC

Agradecemos a ambas  universidades la oportunidad de dar a conocer nuestras prouestas.

Os recordamos estos extractos de :

“La salud ha de formar parte del orden del día de las personas responsables de la elaboración de los programas políticos, en todos los sectores y a todos los niveles. La salud se crea y se vive en el marco de la vida cotidiana; en los centros de enseñanza, de trabajo y de recreo”

Carta de Ottawa para la promoción de la salud

“La salud es un asunto social, económico, y político, y sobre todo es un derecho humano fundamental. La desigualdad, pobreza, explotación, violencia e injusticia están en la raíz de la mala salud y de las muertes de los pobres y marginados. La salud para todos significa que los intereses de los poderosos tienen que ser cuestionados/disputados, que la globalización tiene que ser cuestionada, y que las prioridades políticas y económicas tienen que ser cambiadas drásticamente.”
Declaración para la Salud de los Pueblos (Bangladesh, 2000)

«Nosaltres, entenem ara que no és de cap manera saludable viure en una societat on l’economia mana sobre la política. No és bo per la salut que organismes supranacionals que ningú ha escollit (FMI, BM, OMC) i els interessos privats d’empreses multinacionals, d’indústries químiques i farmacèutiques i institucions financeres que fomenten l’atur en retallar els crèdits a les petites i mitjanes empreses, s’apropiïn del finançament dels serveis públics i deixin a tants treballadors i treballadores sense casa –si no ho impedim. Les privatitzacions, les retallades, el menysteniment dels drets, tenen clarament biaix de gènere i de classe, desestructuren la nostra societat i estan preparant el camí a unes noves formes d’explotació, marginació i infelicitat de les persones, estant fomentant una societat individualista, cruel, on sols el patiment és compartit i de la que es vol erradicar la solidaritat amb un nou autoritarisme i menysteniment per l’ésser humà (especialmente per als més dèbils) que sols poden fer germinar les llavors del feixisme.
No és bo per la salut que les persones, el medi, la qualitat de vida, les necessàries relacions de suport, participació social i la cultura, siguin mercaderia. I amb la mateixa força volem dir que la salut no pot ser moneda de canvi per als guanys d’uns pocs, i que ens mereixem una societat millor. Per això, avui, des d’aquí, les persones i organitzacions reunides, ens comprometem a treballar per a desenvolupar aquests 9 eixos fonamentals per a la construcció d’una nova cultura de la salut per tornar el poder a la política en el sentit més noble i evitar que sigui el sector privat de salut i sense un transparent i efectiu control democràtic, el que dicti els objectius de salut tant per les localitats com per Catalunya, l’Estat i la Unió Europea.»

Manifest per una Nova Cultura de la Salut (Barcelona 2011)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Salud pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s