L’ètica en l’àmbit de la salut: la carta de drets i deures


imatge_forum_02_pag_367_1.jpg

Difonem aquesta convocatòria de l’Area Associativa CSC 
 
.
Benvolguts i benvolgudes,

 

Us informem que el proper dimecres 25 de maig de 14 a 16 h, el CSC organitza la sessió tècnica: L’ètica en l’àmbit de la salut: la carta de drets i deures, a càrrec del Dr. Marc Antoni Broggi, president del Comitè de Bioètica de Catalunya i  la Dra. Àngels Martínez Castells, de Dempeus per la sanitat pública.

 

La intervenció que realitzarà el Dr. Marc Antoni Broggi anirà sobre els “canvis en el món professional per a estar a l’altura dels nous drets dels ciutadans”. En ella inclourà la importància de prendre consciència dels canvis (reflexió i bioètica), els nous objectius socials de l’assistència sanitària i professional, el nou marc ètic i legal en el segle XXI (els drets dels humans malalts), els nous deures professionals de respecte i diàleg (noves paradoxes i complexitats), els nous valors professionals imprescindibles, acompanyat d’exemples paradigmàtics en el dia a dia (com l’autonomia-beneficència: el no consentiment i la no competència en el cas dels terminals).

 

La ponència de la Dra. Àngels Martínez Castells s’adreçarà al desenvolupament de l’estat del benestar a Europa com afavoridor dels drets en sanitat i salut, els canvis en els darrers anys en les polítiques de la Unió Europea i els seus aspectes més contradictoris en sanitat i salut, sobre  la repercussió d’aquestes polítiques a nivell dels ciutadans i ciutadanes de la UE i el seu biaix de gènere, la recerca d’un llenguatge propi de la ciutadania en drets i deures. Per últim es presentarà la proposta de Dempeus per la Salut Pública per «una nova cultura de la salut» la qual hauria d’incloure un nou enfocament dels drets i els deures,  en el sentit de fomentar l’equitat, la dignitat i l’apoderament de la ciutadania.

 

Aquesta sessió és oberta a tots els professionals de l’àmbit de la salut que vulguin participar.

 

A les 13.45 h se servirà un refrigeri.

 

És necessària la confirmació de la vostra assistència per controlar l’aforament de la sala. Ho podeu realitzar clicant en el següent enllaç:

 

   >> inscripció

 

Si voleu consultar el programa de sessions tècniques podeu fer-ho a través de la nostra pàgina web

 

>> Programa

 

 

Consorci de Salut i Social de Catalunya
Av. Tibidabo, 21. 08022 Barcelona. Tel. 932 531 820

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s