Arguments socials per la Vaga General


Diverses entitats socials de Catalunya demanen suport per la Vaga General, cadascuna donant les raons pròpies des del convenciment que cal un 29-S que comenci a fer canviar les polítiques. Entre les organitzacions ciutadanes, en el segon video, podeu escoltar els arguments del CAPS i de Dempeus per la Salut Pública exposats per Esperança Aguilà (nova presidenta del CAPS)  i Angels Martínez Castells, respectivament.

Esperança (CAPS) i Àngels (DEMPEUS)Des de Dempeus ens felicitem per aquesta crida conjunta…. i justificada. Entre els objectius fundacionals del CAPS exposats en  la seva declaració de  fa més de 25 anys, es diu, entre altres coses importants: “…considerem determinant la participació dels ciutadans en la definició dels objectius i de les prioritats sanitàries, el CAPS es proposa, a més, oferir a la comunitat la informació i els instruments al seu abast que puguin ajudar-la a ésser protagonista de la pròpia salut (juliol 1983)”. Per la seva banda,   Dempeus per la salut pública, tant en la pràctica com en el seu Manifest fundacional (febrer 2009), a més de denunciar les privatitzacions obertes o encobertes,  els co-repagaments, i reivindicar atenció digne-formació-investigació per a totes les malalties, en especial les anomenades «emergents»,  crida també a la participació real i decissiva de la ciudatadania  perquè les persones i l’augment de l’equitat siguin el centre de les politiques de salut. Per això va ser fàcil trobar un text comú –i breu– com el que segueix:

Perquè no volem ni el co-repagament, ni la temporalitat, ni la privatització dels serveis públics de salut. AIXÍ NO! perquè disminuirà la qualitat dels serveis sanitaris oferts a la ciutadania, i perquè la salut és un dret, no una mercaderia!

aixi-no-logo.png

Us animem a llegir el nostre MANIFEST DEMPEUS per la salut pública i a signar-lo si esteu d’acord.

i també us podeu adherir al de la vaga Dempeus signa el Manifest «29-S: Vaga General de la ciutadanía»

i a Punts de Vista podeu trobar més arguments socials per la Vaga General

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Salud Mental y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s