Dempeus signa el Manifest “29-S: Vaga General de la ciutadanía”


logo-dempeus.pngEs continuen sumant organitzacions ciutadanes  i es segueix enfortint la convocatòria de la Vaga General del 29 de setembre… aquest és el Manifest al que estan donant suport les entitats socials de Catalunya (com Dempeus per la Salut Pública) i que juntament amb el món sindical i universitari i de la cultura formen els eixos dinamitzadors de la vaga del 29-S. Creiem que hi ha motius de sobres per recolzar la Vaga des del món que defensa la salut pública: persones malaltes o no, professionals del sector o no, investigadors, estudiants… però en qualsevol cas, ciutadans i ciutadanes que creiem en que el grau de civilització i progrés d’una societat es medeix també per l’accessibilitat, qualitat, universalitat i atenció que dóna el servei públic de salut.

Davant les agressions en forma de privatitzacions de la sanitat més o menys descarades, propostes de copagament que no són altra cosa que un repagament i un impost sobre la malaltia, i el creixement caníbal del sector privat de la sanitat a costa del sector públic, des de Dempeus per la Salut Pública ens adherim  a la convocatòria i demanem a les organitzacions amigues i germanes, si és que encara no ho han fet, que sumin el seu nom i la seva força per acabar també amb les polítiques neoliberals en el món de la salut: perquè la salut és un dret, i no una mercaderia! 

.

aixi-no-logo.png

29-S. Vaga general de ciutadanes i ciutadans

Manifest promogut per entitats socials de Catalunya

En contra de les retallades socials i la reforma laboral. Per la recuperació del diàleg social. Les entitats sotasignades que formen part de la societat civil organitzada donen suport a la vaga general del 29 de setembre.

La resposta del Govern espanyol a la crisi econòmica i la reforma laboral, seguint els dictats dels organismes internacionals al servei del capital i les grans corporacions, és el símptoma d’una altra crisi més àmplia, que és cultural, ecològica i política, alhora que pretén negar l’autoritat i la capacitat regulatòria als governs i que vol sotmetre la vida quotidiana als codis de consum irresponsable, l’individualisme, la desigualtat i la renúncia a la solidaritat.

Les reformes que ens volen imposar no serviran per crear ocupació, augmentaran els contractes temporals, facilitaran i abaratiran l’acomiadament, reforçaran el poder dels empresaris per fixar unilateralment les condicions de treball, debilitaran la negociació col•lectiva i agreujaran la precarietat laboral. També suposen un retrocés de l’Estat del benestar i una reducció i una privatització dels serveis públics. A més, aquestes mesures incrementaran el risc d’exclusió social de sectors de la nostra societat, i, com a entitats compromeses amb aquesta societat, volem que no s’oblidin els drets de les persones més vulnerables d’arreu.

Amb aquestes mesures pot semblar que els governs no poden representar les seves ciutadanes i ciutadans ni poden defensar els seus interessos perquè estan sotmesos a les lleis de ferro dels mercats financers. Però això no és veritat. Els governs poden defensar-nos i tenen l’obligació de defensar-nos de l’escomesa dels especuladors, i nosaltres no podem acceptar, com a fet inevitable, el deteriorament de les nostres condicions de treball, de formació i de vida, que suposa també l’augment de les desigualtats socials i de gènere, ja que això significaria renunciar a la ciutadania, a la política i a allò que dóna veritable sentit a la democràcia.

Per això, la vaga del 29 de setembre ens involucra a tots i totes, les entitats socials i el moviment sindical:

• És una crida a totes les ciutadanes i tots els ciutadans disposats a oposar-se a una Europa governada pels mercaders, sense espai per a la política i la funció redistributiva de la riquesa de l’Estat.

• És un toc d’alerta a les persones que no estan disposades a assistir impàvidament a la retallada dels valors cívics, els drets socials i laborals, la privatització dels serveis públics (salut, educació, etc.) i a la degradació ambiental i climàtica. Es tracta de fer sentir la nostra veu en contra dels especuladors i els seus còmplices.

• Es tracta d’aixecar la veu en contra dels que voldrien servir-se del nostre silenci per fer-nos pagar la crisi, generalitzar la precarietat i justificar el malbaratament de recursos i els seus negocis bruts i especulatius.

En aquest moment, la ciutadania catalana, l’espanyola i l’europea han de fer-se protagonistes i deixar clar el seu rebuig als orígens i a la gestió posterior de la crisi. Hem de recordar que l’Europa dels pobles hauria de construir-se des de la dimensió social i no pas des de l’econòmica, i que cal promoure els valors de la igualtat d’oportunitats per a totes i tots i la solidaritat. Els governants democràticament elegits haurien de donar comptes a aquests pobles i no pas al Fons Monetari Internacional.

Per això, la vaga del 29 de setembre és una imperiosa necessitat d’expressió democràtica a l’abast de la ciutadania. I és també per això que nosaltres, en tant que entitats cíviques, com a ciutadanes i ciutadans i treballadores i treballadors del nostre país, expressem el nostre suport i adhesió a la convocatòria del 29-S feta pel moviment sindical català.

Barcelona, 20 setembre de 2010

.

Adreces de contacte per rebre les adhesions que es vagin sumant a les ja existents: jselles@ccoo.cat i maranda@catalunya.ugt.org

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Copago, Privatización. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Dempeus signa el Manifest “29-S: Vaga General de la ciutadanía”

  1. He had come nearer the edge of the sea and wet sand slapped his coach purses boots. The new air greeted him, harping in wild nerves, wind of wild versace sunglass air of seeds of brightness. He stood suddenly, his cheap sunglasses feet beginning to sink slowly in the quaking soil. Turning, he scanned the shore south, his dior sunglass feet sinking again slowly in new sockets. The cold domed dolce and gabbana eyewear room of the tower waits. Through the barbicans the shafts of light are moving ever, slowly ever as my prada sunglass feet are sinking, creeping duskward over the dial floor. Blue gucci sunglasses dusk, nightfall, deep blue night. In the darkness of the dome they wait, their oakley sunglass pushedback chairs, my obelisk valise, around a board of abandoned ray bans sunglasses platters. A shut door of a silent oakleys sunglasses tower entombing their blind bodies, the panthersahib and his chanel sunglass pointer.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s