Josep Carbonell denuncia…


L’amic Josep Carbonell segueix en el seu propòsit de saludar mensualment la conselleria, també en el 2010. Es envia l’enllaç de la seva carta publicada a La Vanguardia tot i fent-nos saber que aquest cop “no m’han retallat res”.

Des de Dempeus per la Salut Pública, com sempre, volem fer-nos ressó de les seves raons i les seves queixes i fer palesa, una vegada més, la nostra solidaritat amb amb totes les persones que pateixen aquestes malalties mal ateses i investigades i els seus familiars.

Amb tot el nostre suport….

Si pateix la síndrome de fatiga crònica…

JOSEP CARBONELL MESTRE | Barcelona | 18/08/2010 | 

carbonell.jpgEl comportament dels centres de valoració de discapacitats – (CAD), dependents d´Acció Social i Ciutadania-,en relació al col·lectiu d´afectats per l´encefalopatia miàlgica (el síndrome de fatiga crònica), la fibromiàlgia i la sensibilitat química múltiple, no solament provoca perplexitat, sinó que també arriba a posar els pèls de punta i fa que ens haguem de preguntar si no estem errats en creure que vivim a un país civilitzat del segle XXI. Si vostè pateix alguna o algunes d´aquestes malalties, en el moment que hi vagi al CAD per tal de que valorin el seu grau de disminució, acompanyat pels seus informes mèdics que certifiquen allò que té i allò que no té, en sortirà, inevitablement, amb un diagnòstic paral · lel que no solament li negarà l´afectació que pateix, sinó que a més li etzibarà un trastorn d´una naturalesa ben diferent.


El fet que un buit administratiu (una malaltia que no consta en uns barems de valoració) tingui repercussió en un diagnòstic fins al punt de modificar-lo substancialment és un fet d´un enorme calat. Quan vostè demani que li argumentin aquell diagnòstic pronosticat pel metge, ningú ho farà, eludiran qualsevol situació que representi donar la cara i haver d´explicar alguna dada al respecte. A més, romandran amagats i silenciosos, si cal, sota les pedres. És molt difícil explicar allò que en realitat no té cap explicació…

L´apartat 7.1 de la Carta de Drets i Deures dels Ciutadans en relació a la salut i l´atenció sanitària que tracta sobre el dret a rebre la informació del procés assistencial i l´estat de salut diu que “el pacient té dret a conèixer tota la informació obtinguda respecte a la seva salut i a disposar, en termes comprensibles per a ell, d´informació verídica i adequada referent a la seva salut i al procés assistencial, inclosos el diagnòstic, el risc / els beneficis, les conseqüències del tractament i del no tractament, les possibles alternatives a aquest tractament i, sempre que sigui possible, el pronòstic”. Sí, aquesta carta és un document bonic i interessant, però només fa patxoca a la web del Departament de Salut. Des del punt de vista mèdic, aquesta actuació és summament irresponsable i des del punt de vista ètic, representa una violació greu de la llei moral. Una actuació que l´Institut d´Estudis Catalans defineix amb una paraula: crim.

Signat: Josep Carbonell Mestre

Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Enfermedades emergentes FM SFC SQM. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s