A l’estiu augmenta la violència de gènere


Marta Selva contra la violència de gènere

marta-selva.pngCada dia, més de 361 dones a tot l’estat denuncien ser objecte de la violència de gènere, i són cada vegada més els familiars que fan la denúncia. Marta Selva explica a TV3 que els agressors tendeixen a aïllar a la víctima, i recomana la implicació de les persones properes. Dissortadament, aquestes alertes no són sobreres, perquè segons el Ministeri d’Igualtat durant els mesos d’estiu augmenta el nombre d’agressions per violència de gènere com ho demostra l’elevat nombre de víctimes registrat en el mes juliol, però es sobretot en el mes que estem, l’agost, on es registren més casos de violència de gènere.

Només fins al juny ja havien mort a tot l’estat 33 dones, i a Catalunya sis, a mans de les seves parelles o exparelles, i encara està massa extesa la suposada justificació de que un home pot agredir a una dona si aquesta ha pensat separar-se. Per donar més arguments recomanem llegir també la notícia d’un treball de l’amiga Carme Borrell publicat fa pocs mesos a aquest mateix bloc, relacionant el masclisme amb la salut mental, i tenint en compte l’àmbit laboral on també es pateix massa violència de gènere encara que, dissortadament, queda molt més sovint en la invisibilitat. 

Per consultar amb més deteniment els resultats de la primera investigació que analitza de forma molt innovadora la relació entre sexisme i salut (i en el que es denuncia que un 53,1% de les dones varen patir algun tipus de discriminació en el seu lloc de treball), podeu anar a: El machismo afecta la salud de las mujeres.

Bona lectura o relectura però, en qualsevol cas, es tracta de conceptes a tenir presents!

1227590441682.jpg

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Género, Salud Mental, Salud pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s