Concentració per una sanitat pública de qualitat a Viladecans


La protesta, convocada pels sindicats, va ser davant l´Hospital de Viladecans, que compta amb nous quiròfans construïts que no seran operatius per manca de finançament

Concentració Hospital ViladecansEl passat dilluns, 21 de juny, davant l´Hospital de Viladecans hi va haver una concentració reclamant el funcionament dels nous quiròfans del centre que, construïts ara fa un any, encara no funcionen. A la concentració encapçalada pels sindicats, hi van participar la Federació Veïnal de Viladecans i també la regidora d´ICV-EUiA de Viladecans i coordinadora comarcal d´EUiA, Idoia Baixench, i la portaveu del grup municipal d´ICV-EUiA de Gavà, Emma Blanco.

A més fa un any que es va prometre 80 professionals per a descongestionar els quiròfans i les consultes externes, però ara sembla ser que no contractaran a cap nova persona. Aquesta actuació és un atac contra l´Estat del Benestar i contra dos pilars bàsics per a ICV-EUiA com són l´educació i la sanitat. Segons Idoia Baixench, “s´està debilitant l´Estat del Benestar, per això és important la mobilització, per a no perdre els drets aconseguits en 30 anys, les retallades no poden anar contra els drets de les persones”, Emma Blanco ha afegit que “la sanitat pública és un dret fonamental i per tant s´ha de potenciar enlloc de ser qüestionada”.

La zona del delta del Llobregat ha estat durant molts anys castigada amb unes llistes d´espera molt llargues, i és que a l´actualitat el nombre de pacients en espera d´operació quirúrgica a l´Hospital de Viladecans és de 7.212 persones, el que representa més de 16 mesos de llista d´espera. En canvi l´Institut Català de la Salut cancel·la la posada en marxa del nou pla d´ampliació quirúrgica que porta dos anys de retard, tot i que compta amb dos nous quiròfans. L´Hospital de Viladecans té actualment 108 llits per a 200.000 usuaris i dóna servei a les poblacions de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues, amb creixements demogràfics planificats.


Font: euia

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s