Montilla rectifica a Geli


En el Consell Interteritorial de Salut d’ahir, no es va tractar el tema del copagament, si que es va tractar el tema de la llei de l’avortament a la que el PP s’oposa frontalment i vol impedir la seva entrada en vigor prevista pel proper 5 de juliol i contra la que recurrirà davant el Tribunal Constitucional. En una propera entrada tractarem més en detall els acords del CIS, ara ens centrem en el tema del copagament, del que estem fent un seguiment exhaustiu, i ens ha sorprés favorablement la rectificació del President Montilla a la Consellera de Salut.

Montilla rectifica Geli i proposa reduir despeses abans que el copagament

Les autonomies eviten tractar del finançament de l’assistència mèdica

El finançament de la sanitat espanyola està en entredit, encara que no l’assistència, que totes les administracions autonòmiques defensen sense objeccions. El terme copagament, no obstant, aplicat al cost dels serveis sanitaris, segueix generant polèmica i, com a tal, va ser eludit ahir pels 17 consellers que van participar en el Consell Interterritorial de Salut.
montilla_geliSi diumenge passat la consellera de Salut, Marina Geli, va al·ludir a la possibilitat que les persones adscrites a una mútua mèdica es poguessin desgravar algun impost per aquesta causa, ahir el president, José Montilla, la va corregir i va puntualitzar que abans d’aplicar qualsevol mesura d’aquest tipus és partidari d’«introduir elements que redueixin la despesa sanitària». «Serà necessari introduir mesures en aquesta direcció, no perquè la gent pagui més, sinó per racionalitzar l’ús d’un servei públic que és de qualitat».
L’EQUITAT / Geli, a Madrid, va insistir en la seva defensa que es busquin fórmules que permetin una aportació al sistema sanitari en funció del nivell de renda de les persones. «L’única reticència que ens planteja una mesura d’aquest tipus és que amb ella es vulnerarà l’equitat en l’accés a l’assistència per part dels ciutadans», va puntualitzar Geli.
Entre els elements que, segons el parer de Montilla, s’haurien de revisar, hi figura el consum de medicaments. El president va advocar per introduir missatges pedagògics entre la població, que orientin l’ús general dels serveis sanitaris, i va insistir que no s’està qüestionant l’actual Estat de benestar, una cosa de la qual, va dir, els espanyols seguiran disfrutant malgrat «pagar menys impostos» que en altres països de l’entorn europeu. Montilla no va explicar com es podria racionalitzar el consum de medicaments.

Font: El Periódico de Catalunya

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Copago y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Montilla rectifica a Geli

  1. àngels dijo:

    Doncs si vol que el creguem, el President hauria de fer dimitir aquesta dona que ha fet tant de merder amb el copagament a Catalunya i a fora de Catalunya…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s