No al copagament No a la privatització de la sanitat


Ens arriba de la ma (o més exactament per e.mail) de l’amic Roger Bernat, aquest material de rebuig al copagament i a la privatització de la sanitat, així com una convocatòria de mobilització pel proper dia 22.

Pel que fa a la primera part, no ens estenem, ni cal fer-ho. Les coincidències de denuncia i lluita contra el copagament (nosaltres a Dempeus en seguim dient RE-pagament) son explícites i sumatòries. Només caldria revisar, o rellegir els nombrosos (i persistents, i continuats) articles al respecte, en molts casos recollits a la nostra web, procedents de materials propis, jornades, o de blocs amics com els de la companya Àngels Martínez Castells o en Toni Barbarà  per només dir-ne alguns.

En quan a la convocatòria de manifestació, Nosaltres no entrem, ni voldrem entrar, en la sobirania i oportunitat de cadascuna i totes les organitzacions socials, sectorials i/o polítiques, a l’hora de fer propostes i accions a favor de la salut i de la sanitat pública (i contra les privatitzacions). La nostra coincidència de principis és tan notòria que considerem que el que finalment importa és sumar, i sumar sense condicions prèvies. I com sabeu les persones que ens llegiu o seguiu, així ho venim practicant, exposant al nostre espai articles i opinions diverses, penjant i reproduint materials i convocatòries…    

Tanmateix com a Dempeus tenim els nostres mètodes i la nostra pròpia manera de tractar els temes que ens defineixen. Si haguéssim estat consultats/des abans del fet consumat de la convocatòria en curs, hauríem aportat un parell de reflexions o aportacions. 

Una en el sentit de guanyar temps i preparació per tal d’ampliar i treballar a fons la crida. Pensem que el tema de l’atac co-re- pagador és de tal potència i virulència que clama i reclama respostes també de gran escala i potència. Volem dir una /es mobilitzacions amb miler i milers de persones al carrer. Amb el suport, so licitat i positiu si els resulta escaient, de forces polítiques, agents socials, organitzacions i entitats socials, professionals i sectorials. O no suport, i així deixar-ne constància. 

Dues, plantejant la necessitat de fer-ne encara una campanya explicativa de base, radical i pedagògica, que ens permeti arribar a la ciutadania, i en especial a treballadors, treballadores i als segments de la població especialment castigats per la crisi i les desigualtats en salut.  En aquest sentit, a Dempeus, seguirem actuant a tots els nivells al nostre abast, i en particular ja podem anar avançant una Jornada específica de Debat, arguments i respostes contra el Co-Re-pagament a la ciutat de Barcelona i que estem treballant per construir amb les ajudes i participacions d’altres col·lectius i persones. Una mena de «visteme despacio que tengo prisa…».

No ens agradaria que les poderoses forces interessades en el copagament i la mercantilització de la salut i de la sanitat en fessin una lectura perversa de poc recolzament a les mobilitzacions ciutadanes per la salut pública, al menys en el cas de Catalunya i/o Barcelona.  ens consta que a Madrid les coses són clarament diferents pel que fa a experiències de mobilització. 

Fetes aquestes consideracions, amb molt de gust i a títol informatiu, passem a penjar els materials al·ludits…

Salut !!

Dempeus


Document 22 abril 1

Document 22 abril-2

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Copago, Ley 15/97, Privatización y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s