Els socialistes catalans a favor del copagament


Ja ho diuen obertament i sense subterfugis, en la propera campanya electoral els socialistes de Catalunya proposaran de manera oberta el copagament sanitari, del que fa anys la consellera Geli és una aferrissada defensora.

Més que un gir liberal cap al centre, com ho qualifica l’e-notícies, a Dempeus ho veiem com un gir a la dreta.  

Gir liberal del PSC

Els socialistes accepten per primer cop el copagament sanitari

PSCEl PSC proposa un gir al centre en temes com el copagament sanitari segons el programa marc per a les properes eleccions, «Noves polítiques per a nous temps», que va ser aprovat el passat mes de desembre amb la participació de 700 experts.


Sobre el copagament a la sanitat planteja, per exemple, que «l’èxit de qualsevol política, i per tant, de qualsevol servei públic requereix també el compromís de la ciutadania amb les institucions, per això, cal estimular la coresponsabilitat entre el sistema sanitari i les persones tot canviant el missatge i la comunicació vers la ciutadania per un ús responsable dels serveis de salut i per la correcció d’exigències insostenibles».

«Un bon ús dels recursos sanitaris -afegeix- i arribar a la sostenibilitat del sistema requereix de l’aportació econòmica dels ciutadans i ciutadanes com succeeix en tants serveis públics, a través d’un sistema de copagament en funció de les rendes, del patrimoni i del tipus de patologia de cada usuari. Cal assumir que introduir el copagament sanitari en el discurs polític ens pot portar a un desgast electoral, per tant, abans de la seva instauració cal un autèntic esforç de conscienciació social».

El copagament ha estat, tanmateix, un tema tabú en el tripartit  perquè els partits d’esquerra consideren que l’assistència sanitària gratuïta és un dret universal. De fet el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ja va deixar clar el passat 27 de febrer -després d’unes jornades de salut del seu partit- que EUiA rebutja “qualsevol plantejament de copagament sanitari, tant a Catalunya com a la UE”.


Font: e-notícies

Veure els comentaris de l’Àngels Martínez: El PSC i el re-pagament

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Copago y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Els socialistes catalans a favor del copagament

  1. àngels dijo:

    Cal deixar clar que els «partits d’esquerra» i les organitzacions com Dempeus que s’oposen al co/re-pagament no pensen que l’assistència sanitària sigui gratuïta», sinò tot el contrari. Ja la paguem entre totes i tots, i li donem molt de valor. Tant que volem que tothom pugui tenir dret als nivells actuals de despesa. I si cal estalviar, que millorin l’administració i retallin costos dels proveïdors. Si no es fessin malversaments manifestos en sanitat no caldria escurar encara més les butxaques de la ciutadania. Anar a recaptar més fons de la gent que per força a d’acudir als serveis sanitaris és massa fàcil, és un escàndol i és una vergonya!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s