La privatització de la sanitat a Catalunya


Els companys de CAS Madrid comenten avui l’entrevista que reproduïm a continuació en un post anomenat «Catalunya: el tripartito trata de ocultar el modelo privatizador utilizado para el hospital del Bajo Llobregat» i fan emfàsi en la similitut entre els governs de Madrid i de Catalunya pel que fa a la privatització de la sanitat pública, opinió que compartim totalment. 

El «gobierno de izquierdas» catalán aplica las mismas recetas privatizadoras en el campo sanitario que los gobiernos de Madrid y Valencia. Sin embargo, cuida mucho el lenguaje, no le gusta que se diga que los hospitales que se abren son privados, aunque sean exactamente del mismo modelo concesional que el que utiliza Esperanza Aguirre en Madrid, por eso se inventan otros nombres: «alianza estrategica con proveedores».

En aquest bloc ja haviem comentat la notícia de la inauguració «sota sospita» de l’hospital Moisès Broggi (La Sindicatura de Cuentas denuncia irregularidades en la obra del Hospital del Baix Llobregat) i també ho va comentar l’Àngels Martínez i Castells a Punts de Vista (Inauguració de l’Hospital Moises Broggi amb acusacions de frau) i sobre la distorsió del llenguatge us recomanem el post d’en Toni Barbarà METALENGUAJE Y JERGA en SALUD

Entrevista a Santiago Nofuentes, director general del Consorci Sanitari Integral

CONSORCI DE SALUT I SOCIAL DE CATALUNYA – 11-02-2010

Entrevista a Santiago Nofuentes, director general del Consorci Sanitari IntegralJosep Abelló, Joan Farré i Santiago Nofuentes durant la jornada de portes obertes

  • Quina mena de treball en xarxa s’espera del nou hospital del Baix Llobregat?

Aquí ens hem coordinat molt amb els hospitals de la zona del Baix Llobregat, concretament amb l’ICO i Bellvitge, perquè s’havia de produir un canvi de fluxes que els afectava de manera molt directa. Paral·lelament, també ens hem coordinat amb els centres d’especialitats que s’han d’anar incoporant progressivament a la gestió del CSI i per tant amb el nou hospital, així com amb la primària. Els corresponents directius de l’atenció primària de l’ICS ja van intervenir en el projecte, des del moment del disseny de l’hospital; de manera que es pot dir que ja fa anys que estem treballant conjuntament. Nosaltres estem desenvolupant el que en diem Progarmes d’Atenció Integral (gestió per patologies, protocol en un sentit ampli, que abasta diferents nivells…) i vam convidar l’ICS a participar-hi.

  • Està satisfet el CSI amb l’especial fórmula de PPP que s’ha adoptat per construir l’hospital?

Aquesta fórmula de finançament que els anglesos coneixen com a PPP (col·laboració público-privada), no ens serveix a causa de les connotacions que comporta en terme “privat” i li hem canviat el nom. Nosaltres l’anomenem “Aliança estratègica amb proveïdors”, que lliga molt amb el criteri 4 del model FQM, que parla d’aliances a llarg ternimi i durant la vida útil dels equipaments. Això, inicialment només ho hem implantat aquí. En un futur s’ha de tirar endavant el nou Hospital General d’Hospitalet, que substituirà a l’actual, que té uns quaranta anys i si no hi ha una altra alternativa, nosaltres considerem que aquesta és una fórmula totalment vàlida, que permet fer front a les inversions sense que carreguin ni al pressupost ni a l’endeutament del Departament de Salut. Si hi ha altres alternatives i ens donen els diners per pagar-ho al comptat, estarem encantats.


Font: CSC

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s