DEMPEUS a la Universitat de València, amb ACONTRACORRENT


Carmina OlivéLa Carmina Olivé és membre fundadora de Dempeus per la salut pública, i com a tal i en la seva qualitat d’infermera ens va representar a la Mesa redonda: Sanidad Pública y nuevas formas de gestión, que es va fer fa uns dies a València . Aquestes son les seves impressions de l’acte:

Privatització, Privatització, Privatització… De la plana al mar i del mar als Pirineus, un triangle que creix i s’expandeix. Política i democràcia, democràcia representativa i democràcia participativa, o be, utilitzar alguns trets democràtics, com les urnes cada 4 anys, per tenir els mateixos anys de disbauxa econòmica; utilitzar la por al desconegut per perpetuar-se i dominar els mitjans de comunicació per vendre’s. Vendre també que allò públic és el que es paga amb els impostos, encara que pel camí entri l’empresa privada, encara que pel camí els transvases no siguin de l’Ebre sinó de les arques públiques, encara que hi hagi tants forats a la canonada o tants dobles pagaments, potser que la llei permet, però i la decència? I l’ètica? I la responsabilitat amb el patrimoni comunitari? I d’això en saben, en sabem, el PP i el PSOE al compàs, i si no: per què no derogar la llei 15/97? Resumint molt, va anar d’això l’acte de VALÈNCIA, i per no quedar-nos en la des-ESPERANZA… je, je… vam fer memòria als determinants de la salut, i si no que ho expliqui el Montes, que d’això de la relació amb la feina se’n ressenteix la salut en sap molt; o als d’Haití i les construccions dèbils, o la falta de sanejament i la pobresa. I amb aquest aperitiu: LA SALUT PÚBLICA ÉS COSA DE LA CIUTADANIA, I A NOSALTRES ENS TOCA DEFENSAR-LA.

 

Carmina Olivé

Enfermeria: compromiso personal, profesional, social, político…

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Ley 15/97 y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a DEMPEUS a la Universitat de València, amb ACONTRACORRENT

  1. àngels dijo:

    Molt bona trobada, una companyia immillorable, i la Carmina esplèndida, com cal i és! Ah, i i un esment especial per la defensa de la salut pública en territori tan poc falaguer, però amb la bandera republicana al fons! Una abraçada i enhorabona. Ens hauria agradat sentir en viu i en directe en Lluis Montes i en Carlos Parra amb la «nostra» Carmina. Així Dempeus creix, s’enforteix i es multiplica. Gràcies en especial als companys i les companyes de València que ens varen donar aquesta oportunitat de que ens coneguessim millor, i fins ben aviat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s